Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Deler romantisk sommerbilde

Prinseparet ønsker god midtsommer på Instagram.

NYTT BILDE: Sofia og Carl Philip ønsker det svenske folket god midtsommer med nytt, sommerlig bilde på Instagram. Her er de i 2019. Foto: Splash News / NTB
NYTT BILDE: Sofia og Carl Philip ønsker det svenske folket god midtsommer med nytt, sommerlig bilde på Instagram. Her er de i 2019. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Denne helgen markerer svenskene «Midsommar», en stor folkefest der de feirer og hyller den lengste og lyseste dagen i året. Høytiden skal helst feires utendørs, og gjerne så landlig som bare mulig.

Blomsterkranser, god mat og maistang er selvskrevne ingredienser når det svenske folk samler seg til fest i slutten av juni. Feiringen er langt større enn Sankthans-markeringen vi har her til lands.

Også den svenske kongefamilien bruker helgen til å feire. Kong Carl Gustaf (75) og dronning Silvias (77) sønn Carl Philip (42) og kona prinsesse Sofia (36) har delt et hyggelig sommerbilde på Instagram i anledning «Midsommar»-feiringen.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Philip og prinsesse Sofia, fylte fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Grønne omgivelser

«God midtsommer fra oss», skriver ekteparet til sine 273 000 følgere på bildedelingstjenesten.

På bildet smiler de pent til kamera i landlige omgivelser - mens de holder hender. I kommentarfeltet er folk henrykt over det koselige bildet av prinseparet. 42 000 personer har hittil likt bildet, og i kommentarfeltet har det strømmet inn med ønsker om en god midtsommerfeiring.

Det er usikkert hvem som er fotografen, men det er nok ikke helt utenkelig at det er noen andre medlemmer av kongefamilien som har knipset det hyggelige sommerbildet.

Det har ikke kommet noen informasjon fra kongehuset om hvordan kongefamilien feirer den svenske høytiden, men det er nok ikke usannsynlig at de har samlet seg til fest denne helgen.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Tidligere i juni kom også prinsesse Madeleine (39), ektemannen Chris O'Neill (46) og de tre barna Leonore (7), Nicolas (6) og Adrienne (3) tilbake til Sverige for første gang på halvannet år.

De har ikke fått besøkt hjemlandet på grunn av pandemien, og har holdt seg hjemme i Florida i USA. Nå får de imidlertid oppleve ekte, svensk sommer igjen, og ikke minst anledning til å ta igjen tapt tid med familien.

Trebarnsforeldre

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia ble i mars foreldre for tredje gang, da sønnen Julian så dagens lys. Prinseparet fikk dermed sin tredje sønn i rekken. Fra før har de guttene Alexander (5) og Gabriel (3).

«Livet ga meg ikke bare en, men fire vakre prinser. Et stort takk fra oss alle for alle varme gratulasjoner i forbindelse med Julians ankomst», skrev prinsesse Sofia på prinseparets Instagram-profil etter fødselen.

Prinsens fulle navn er Julian Herbert Folke, og han veide 3220 gram og var 49 centimeter lang ved fødselen.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. Video: NRK Vis mer

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi frem til å få lære å kjenne vårt nye familiemedlem, sa den nybakte trebarnsfaren etter fødselen.

Tidligere i juni avslørte det svenske kongehuset at prins Julians dåp vil finne sted i Drottningholms slottskyrka i Stockholm 14. august.

LES OGSÅ: Flytter fra Oslo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer