Kongelig påske:

Deler private familiebilder

Dronning Margrethe og kronprinsfamilien ønsker det danske folk god påske.

HELE HURVEN: I år feirer dronning Margrethe og kronprinsfamilien påsken tradisjonen tro på Marselisborg slott i Aarhus. Foto: Det danske kongehuset
HELE HURVEN: I år feirer dronning Margrethe og kronprinsfamilien påsken tradisjonen tro på Marselisborg slott i Aarhus. Foto: Det danske kongehuset Vis mer
Publisert

Påskehøytiden er på trappene, og mange er nok klare for noen dager med fri og hygge med venner og familie. Likevel blir årets feiring - akkurat som i fjor - preget av strenge coronaregler, smittevern og få nærkontakter.

Likevel prøver nok de fleste av oss å sette av litt ekstra tid til å være sammen med de aller nærmeste denne uken.

Kongefamilien i Danmark ønsker det danske folk god påske ved å dele en rekke nye familier fra Marselisborg slott i Aarhus, der kronprinsfamilien og dronning Margrethe (80) skal tilbringe påsken i år.

«Med ønske om en god påske», skriver kongehuset på Instagram, sammen med en rekke private familiebilder fra slottet.

Foruten monarken, er også kronprinsparet Frederik (52) og Mary (49) og deres fire barn Christian (15), Isabella (13), Josephine (10) og Vincent (10) også med på de nye, kongelige bildene.

Lange tradisjoner

Et av bildene er tatt utenfor det staselige slottet, der dronning Margrethe har lange tradisjoner for å oppholde seg i påskeferien. Det er også sterke tradisjoner for å male egg i den danske kongefamilien, noe de andre bildene kongehuset har sluppet, viser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer