Kronprins Haakon 47 år:

Deler private bilder

Kronprinsesse Mette-Marit deler en kjærlig hilsen med private bilder i anledning kronprinsens bursdag.

BURSDAG: 20. juli fyller vår helt egne kronprins Haakon 47 år.
 I den anledning har kronprinsesse Mette-Marit valgt å hylle ektemannen på Instagram. Video: Instagram / Crownprincessmm. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

I dag, 20. juli, fyller vår helt egen kronprins Haakon 47 år. Se og Hør har fått opplyst at dagen feires helt privat, sammen med familien på sommerstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, fortalte også søndag at kronprinsens bursdagsfeiring trolig vil finne sted på Dvergsøya i år - som alle andre år.

- Fødselsdagsfeiringen på Sørlandet har blitt en tradisjon for familien, som hvert eneste år legger noen sommeruker til Mette-Marits hjemsted, sa han til Se og Hør i helgen.

I anledning fødselsdagen velger nå kronprinsesse Mette-Marit (46) å hylle ektemannen på Instagram, der hun har delt en video med en rekke private bilder fra de siste årene.

I videoen får man blant annet et lite innblikk i alt fra leksehjelp og leggetid, til ferieturer og familiekos.

  • Se video øverst i saken!

- Hurra for verdens beste Haakon. Verdens skjønneste pappa og sjøløve. Ingen jeg heller ville sett «Afterlife» med, skriver hun til videoen, etterfulgt av et rødt hjerte.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Humoristisk kommentarfelt

Under videoen renner det inn kommentarer med lykkeønskninger til jubilanten, og blant andre Juliane Snekkestad, Marius Borg Høibys kjæreste, har lagt igjen en liten kommentar.

- Hurra for Haakon, skriver hun, etterfulgt av en rekke emojier.

- Så koselig montasje! Veldig gøy å se hva slags sengetøy kronprinsfamilien har! Hurra for Haakon, lyder en annen kommentar, og refererer til de private innblikkene bildene gir.

På kommentaren har kronprinsessen svart et enkelt: «Ha ha», med et hjerte.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

Delte sommerbilder

Videoen kommer dagen etter at kronprinsfamilien delte nye sommerbilder med det norske folk. De offisielle familiebildene er noe som nærmeste har blitt tradisjon.

Bildene ble også delt av Det norske kongehuset på Instagram i anledning dagen.

- Gratulerer med dagen, Kronprins Haakon! I anledning fødselsdagen stilte Kronprinsfamilien til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand, står det til bildene.

I likhet med i fjor, har kronprinsparet og deres to barn Ingrid Alexandra (16) og Sverre Magnus (14) stilt opp til kongelig fotografering på ovennevnte sommersted i Kristiansand.

NYE BILDER: Hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle var også med. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
NYE BILDER: Hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle var også med. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer
SOMMER: Kronprinsfamilien har feriert på Dvergsøya de siste ti årene. Her er kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus samlet. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
SOMMER: Kronprinsfamilien har feriert på Dvergsøya de siste ti årene. Her er kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus samlet. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

Der har familien feriert hver sommer i en årrekke. I år var også familiehundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle med på de fleste av bildene.

Bildeserien består av en rekke fotografier av kronprinsfamilien i sommerlige og naturskjønne omgivelser på landstedet. Kongehuset delte også et eget portrettbilde av kronprinsen, i anledning fødselsdagen.

JUBILANT: Kronprins Haakon fyller 47 år i dag, 20. juli. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
JUBILANT: Kronprins Haakon fyller 47 år i dag, 20. juli. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

Kronprinsfamilien får som regel storfint besøk av venner og familie på Haakons bursdag, med både gaver og sprudlende humør, ifølge Anders Johan Stavseng.

Tidligere i sommer bekreftet Guri Varpe ved slottet til Se og Hør at kongefamilien vil tilbringe sommerferien i Norge, og at kronprinsfamilien ferierer på Sørlandet.

LES OGSÅ: Derfor uteble hun fra bildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer