Prinsesse Isabella:

Deler private bilder på bursdagen

Prinsesse Isabella av Danmark er tenåring.

13 ÅR: Prinsesse Isabella (midten) av Danmark fyller år tirsdag, noe som blant annet markeres med nye bilder av den ferske tenåringen. Her med resten av kronprinsfamilien i Sveits i starten av januar. Foto: NTB scanpix
13 ÅR: Prinsesse Isabella (midten) av Danmark fyller år tirsdag, noe som blant annet markeres med nye bilder av den ferske tenåringen. Her med resten av kronprinsfamilien i Sveits i starten av januar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 21. april, fyller prinsesse Isabella av Danmark 13 år - og har dermed satt en fot innenfor sitt første år som tenåring.

I anledning prinsessens bursdag har den danske kongefamilien delt en rekke nye bilder, som ble offentliggjort på kongehusets hjemmesider, og på kongefamiliens offisielle Instagram-konto, tirsdag.

BURSDAG: I anledning prinsesse Isabellas 13-årsdag, deler den danske kronprinsfamilien et nytt bilde av dattera. Foto: H.K.H. Kronprinsesse Mary
BURSDAG: I anledning prinsesse Isabellas 13-årsdag, deler den danske kronprinsfamilien et nytt bilde av dattera. Foto: H.K.H. Kronprinsesse Mary Vis mer

På bildene ser man prinsessen i forskjellige aldre - helt ned til hun var et halvt år gammel.

Private bilder

Det er vanlig at det blir delt nye bilder av de danske kongelige, i anledning deres bursdag. Det gjorde de også da tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine fylte ni år i januar.

Også da dronning Margrethe fylte 80 år forrige uke, ble det delt en rekke portretter av monarken.

Nå er det altså prinsesse Isabella, nest yngste barn av kronprinsesse Mary (48) og kronprins Frederik (51), sin tur til å bli hyllet av familien.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

På kongehusets Instagram-konto skriver de følgende:

«Det er hennes kongelige høyhet prinsesse Isabellas 13-årsdag, og i den anledning er det en glede for kronprinsparet å dele et nytt bilde av prinsessen. Kronprinsparet markerer også at prinsesse Isabella nå er tenåring, ved å offentliggjøre fire private bilder av hennes kongelige høyhets liv».

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Det er så langt usikkert hvordan feiringen av tenåringen kommer til å foregå, nå som det ikke vil være mulig for hele familien å samles.

Bildene av bursdagsbarnet har fått stor respons på blant annet Instagram, der gratulasjonene har rent inn i kommentarfeltet.

Vekker oppsikt

Da dronning Margrethe fylte år forrige uke, ble det som nevnt delt flere nye portretter av monarken, over flere dager. På flere bilder fikk man se tre generasjoner tronarvinger - dronning Margrethe, kronprins Frederik (51) og den kommende kronprins Christian (14).

Portrettene ble derimot ikke tatt imot slik de kanskje hadde håpet.

TRE GENERASJONER: Dette portrettet er av tre generasjoner, der både kronprins Frederik og prins Christian en dag skal arve tronen etter dronning Margrethe. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset
TRE GENERASJONER: Dette portrettet er av tre generasjoner, der både kronprins Frederik og prins Christian en dag skal arve tronen etter dronning Margrethe. Foto: Per Morten Abrahamsen / Det danske kongehuset Vis mer

Enkelte mente nemlig at fotografen, Per Morten Abrahamsen, framstilte en lite dynamisk kongefamilie. Bildene ble rett og slett for tilgjort for noens smak.

Blant dem som reagerte var den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen, som mente fotografen var for beæret over oppgaven.

- Jeg kjenner jo Abrahamsen, som er en super fotograf, men disse bildene er litt stive. Han har vært litt for beæret over oppgaven, og det faller litt utenfor det han pleier å gjøre. Han har fotografert mange framtredende forretningsfolk, hvor han har fått dem på nært hold. Han tilføyer ikke det kongelige portrettfoto særlig mye nytt her, sa han til Ekstra Bladet.

LES OGSÅ: Røper navnet på den nyfødte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer