Prins Felix:

Deler private bilder fra 18-årsdagen

Det er særlig ett av bildene som får oppmerksomhet i hjemlandet.

18 ÅR: Prins Felix, sønn av prins Joachim av Danmark og grevinne Alexandra, fylte 18 år tirsdag. Foto: NTB Scanpix
18 ÅR: Prins Felix, sønn av prins Joachim av Danmark og grevinne Alexandra, fylte 18 år tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka ble prins Fellix, sønn av prins Joachim av Danmark (51) og grevinne Alexandra (56), hele 18 år gammel.

Bursdagsfeiringen foregikk på vinslottet Château de Cayx i Frankrike, der den danske prinsefamilien har tilbrakt sommerferien de siste ukene.

Full feiring

Den ferske 18-åringen lot til å bli gjort stor stas på av familien på fødselsdagen.

Blant annet smilte han bredt til kameraet med søsknene prins Nikolai (21), prins Henrik (11) og prinsesse Athena (8), på et bilde. Søskenflokken sto foran et spisestuebord med en kake på bordet, omgitt av flere danske flagg.

FEIRING: Prins Felix ble feiret av søsknene på 18-årsdagen. Foto: Det danske kongehus
FEIRING: Prins Felix ble feiret av søsknene på 18-årsdagen. Foto: Det danske kongehus Vis mer

Det danske kongehuset publiserte også et bilde av prinsefamilien på sin Instagram-profil, på den store dagen. Her sto bursdagsbarnet omgitt av far, mor, stemor og søsken med de franske vinmarkene i bakgrunnen.

Flere danske medier omtaler bildet som spesielt, da det ikke er ofte at grevinne Alexandra og prinsesse Marie poserer sammen på bilder.

«Fra morgenen av er bursdagen blitt feiret på Château de Cayx i Frankrike. I dag er det 18 år siden Hans Høyhet prins Felix kom til verden på Rigshospitalet i København. Dermed er prinsen nå blitt myndig», lyder det under bildet.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Felix ble også portrettfotografert i anledning 18-årsdagen ved innsjøen Store Donse Dam i Hørsholm, ifølge Billed-Bladet. Bursdagsprinsen poserte også med storebroren Nikolai på ett av bildene, som ble postet av det danske kongehuset.

«I dag er Hans Høyet prins Felix 18 år. Prinsen vil gjennom dagen bli feiret privat av familie og venner», skriver kongehuset blant annet til portrettene.

Baner sin egen vei

Nå som prins Felix har fylt 18 år, er han om ikke så altfor lenge trolig klar for å forlate redet.

Brorens hans, prins Nikolai, har skapt overskrifter for sin lovende modellkarriere, mens Felix stort sett har holdt seg unna rampelyset.

Som ung voksen har prinsen allerede banet sin egen vei. Storebroren, prins Nikolai, gikk i 2018 ut av videregående på kostskolen Herlufsholm. Sistnevnte skole valgte derimot prins Felix bort, og besluttet heller å begynne på det lokale gymnasiumet Gammel Hellerup, til fordel for den prestisjetunge kostskolen.

STORFAMILIE: Den danske kongefamilien sees vinkende fra balkongen i anledning dronning Margrethes 75-årsdag i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
STORFAMILIE: Den danske kongefamilien sees vinkende fra balkongen i anledning dronning Margrethes 75-årsdag i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Den 18 år gamle prinsens beslutning om å ikke bli elev på Herlufsholm, fant derimot den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen interessant.

Til BT fortalte han at prins Felix' beslutning om å ikke gå på skolen gjør at han melder seg ut av et nettverk man får som elev på Herlufsholm, hvor flere av de andre kongelige også sender barna sine.

Får ikke apanasje

Hva fremtiden bringer for prinsen er uvisst, men ifølge den danske avisen har dronningen allerede meddelt at prins Felix ikke vil motta apanasje, og kan derfor forvente seg et liv hvor han blir nødt til å skape sin egen karriere.

- Han må tenke på at han skal ha en utdannelse og få seg et liv hvor han kan forsørge seg selv. Han har tre søsken, så det er begrenset hvor mye faren hans kan bistå, forklarte Jakobsen til avisen.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om den 18 år gamle prinsen ikke kan glede seg over noen apanasje i fremtiden, mener Jakobsen at han likevel kan sette pris på at broren, prins Nikolai, har gjort det lettere for han å ta fremtidige valg som ikke følger de kongelige tradisjonene.

Det er nemlig en tradisjon i det danske kongehuset at mennene alltid har vært en del av det danske forsvaret, og faren til de to prinsebrødrene, prins Joachim, tok det derfor som en selvfølge at tradisjonen skulle bli videreført til hans eldstesønn, prins Nikolai.

Dette ble imidlertid ikke tilfellet, da prins Nikolai besluttet å droppe ut av militæret i fjor, bare to måneder inn i utdannelsen. Beslutningen falt ikke i smak hos det danske kongehuset, og spesielt prins Joachim ga uttrykk for at han tok sønnens beslutning som et stort nederlag.

LES OGSÅ: Feirer med nye bilder av bursdagsprinsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer