Prins Carl Philip og prinsesse Sofia:

Deler privat bilde

- Tusen takk!

STOLTE FORELDRE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia deler eget bilde fra dåpsdagen. Foto: Shutterstock/NTB
STOLTE FORELDRE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia deler eget bilde fra dåpsdagen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Lørdag var en stor dag for det svenske folket, men kanskje aller størst for den svenske kongefamilien. Prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofias (36) yngste sønn prins Julian, ble nemlig døpt i Drottningholms slottskyrka.

Den lille gutten kom til verden i mars, og har fått navnet Julian Herbert Folke. På den store dagen var alles øyne rettet mot ham, og bilder av han har gått sin seiersgang i svensk så vel som utenlandsk presse.

Privat bilde

Men først nå deler de stolte foreldrene bilder fra dåpsdagen. Det gjør de på Instagram, hvor Carl Philip og kona går under navnet «Prinsparet».

DÅPSGUTTEN: Prins Julian i en 115 år gammel dåpskjole. Foto: AP/NTB
DÅPSGUTTEN: Prins Julian i en 115 år gammel dåpskjole. Foto: AP/NTB Vis mer

På bildet poserer de sammen med sine tre sønner, Alexander (5), Gabriel (3) og Julian. Sistnevnte ligger trygt i farens armer.

«I går ble vår elskede Julian døpt. Takk for alle lykkeønskninger», skriver de.

Prins Carl Philip bar en tradisjonell uniform for anledningen mens prinsesse Sofia hadde gått for en hvit kreasjon med fargerike blomster. De to eldste sønnene matchet hverandre.

Dåpsbarnet på sin side hadde tradisjon tro på seg dåpskjole, som er 115 år gammel. Kjolen ble første gang brukt av kong Carl Gustafs (75) far, prins Gustaf Adolf, i 1906.

BURSDAGSPRINS: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fylte fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Til stede i dåpen var også Julians besteforeldre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Kronprinsesseparet og deres barn, og prinsesse Madeleine og hennes familie var også på plass.

Overraskende avgjørelse

Prins Julians dåp lignet tilsynelatende å være lik de fleste kongelige dåper de siste årene. En forskjell er imidlertid at den lille gutten er det første barnet i rekka som er født uten automatisk å bli en del av kongehuset.

Høsten 2019 tok nemlig kongen en sjokkerende beslutningen om å utelate alle barnebarn på prins Carl Philips og prinsesse Madeleines side. Hensikten var å tydeliggjøre hvem og hvor mange som skal representere Sverige og kongefamilien, samt hvem som tar del i apanasjen.

Den lille prinsen kom til verden i mars, og Carl Philip og Sofia var tydelig stolte over å ha fått sin tredje sønn - uansett om han ble en del av kongehuset eller ei.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi fram til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sa prins Carl Philip etter fødselen.

LES OGSÅ: Dette er Europas unge, heite kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer