Kongefamilien:

Deler privat bilde fra Mågerø

Se kongefamiliens sommerhilsen!

GOD SOMMER: Den norske kongefamilien ønsker det norske folk god sommer med dette bildet fra kongeparets sommersted Mågerø. Foto: Det norske kongehus
GOD SOMMER: Den norske kongefamilien ønsker det norske folk god sommer med dette bildet fra kongeparets sommersted Mågerø. Foto: Det norske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går 4. juli fylte dronning Sonja 83 år - og tradisjonen tro ble bursdagen feiret på kongeparets sommersted Mågerø på Tjøme. De siste årene har dronningen valgt å holde en lav profil på fødselsdagen sin, og som regel har feiringen vært privat.

17. MAI: Dronning Sonja har et spesifikt krav til kjendisdattera som er kokkelærling på Kongsgaarden. Vis mer

Det var også i tilfelle i år, noe kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, bekreftet overfor Se og Hør. I juni fortalte Varpe at kongeparet skal være på nettopp Mågerø i store deler av sommerferien, og nå later mye til at dronningen inviterte familie og venner til feiring på det tradisjonsrike sommerstedet også i år.

Søndag delte nemlig det norske kongehuset en sommerhilsen fra kongefamilien i sosiale medier. Bildet er etter alle solemerker tatt på kongeparets sommersted, og på bildet smiler kongefamilien pent til kamera.

- Kongefamilien ønsker alle sammen en riktig god sommer, står det i innlegget.

Familien samlet

På bildet sitter kongefamilien samlet rundt et langbord utendørs, og på den ene bordenden står dronningen med utslåtte armer. Det er ikke godt å si om bildet er tatt på Sonjas 83-årsdag, men det så i hvert fall ut til at kongefamilien nøt hverandres selskap.

Til stede er også kong Harald (83), kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre Magnus (14), samt prinsesse Märtha Louise (48) og hennes to døtre Maud Angelica (17) og Leah Isadora (15). Yngstedatteren Emma Tallulah (11) er imidlertid ikke med på bildet.

Heller ikke kronprinsesse Mette-Marits (46) eldste sønn, Marius Borg Høiby (23), er å se på bildet.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronningen har som nevnt tradisjon for å markere fødselsdagen sin på Mågerø i juli hvert år. Sommerstedet befinner seg på en odde på Tjøme, sør for Tønsberg. Ifølge Kongehusets nettsider ble kongeparets private sommersted for første gang tatt i bruk i 1993, og består av flere bygninger.

BASSENG: Rundt utendørsbassenget har dronninga samlet familie og venner til selskap år etter år. Foto: NTB Scanpix
BASSENG: Rundt utendørsbassenget har dronninga samlet familie og venner til selskap år etter år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Her har hun samlet familie og venner til selskap rundt det flotte utendørsbassenget år etter år, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle nylig.

Bassenget har, ifølge Vagle, barnebarna hatt mye glede av i årenes løp.

- Dronningen har faktisk selv skrevet i boka «Kongens hus» at barnebarnflokken er ivrige i det nevnte bassenget, og i jakten på markjordbær og moreller når de er på besøk, fortsatte Vagle.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Ikke til å tro

Kongehusekspert Caroline Vagle sa videre at dronningen føler seg som alt annet enn 83 år gammel.

- Det faktum at dronningen fyller 83 år, er nesten ikke til å tro. Selv har hun sagt at hun føler seg som hun er i 50-årene, og slik kan det også virke når man ser henne i aksjon.

Dronningen er nemlig en særdeles sprek dame, som stadig vekk er å finne på fjellturer rundt om i landet vårt.

- Hun er imponerende sprek ennå, og springer opp på fjellene i vårt langstrakte land så snart muligheten byr seg. Tidligere i sommer besøkte hun Nordvestlandet, hvor jeg er sikker på at hun fikk gått noen av sine favoritturer. Senere på sommeren pleier hun å være i Nord-Norge, også da for å oppsøke naturen. Det er ikke rart vi har en rekke fotturer som er oppkalt etter dronningen her til lands, sa kongehuseksperten, og la til:

- DER ER HAN JO!: Kongefamilien overrasket alle da de likevel ankom Slottsbalkongen for å synge nasjonalsangen på 17. mai. Video: NRK pool og Røssland og Rydning / Dagbladet TV Vis mer

- Ifølge hennes sønn, kronprins Haakon (46), kommer han aldri til et sted uten at folk hilser og sier at hans mor har vært der før.

LES OGSÅ: Tar forholdet et steg videre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer