Den danske kongefamilien:

Deler påskebilder fra Paris

Prins Joachim tok med familien på gudstjeneste første påskedag.

PÅSKE I PARIS: Prins Joachim har tilbrakt påsken i Paris sammen med kona Marie og barna Athena og Henrik. Her er de i 2017. Foto: Lars Ronbog / Action Press / REX / NTB
PÅSKE I PARIS: Prins Joachim har tilbrakt påsken i Paris sammen med kona Marie og barna Athena og Henrik. Her er de i 2017. Foto: Lars Ronbog / Action Press / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av påsken har mange kongehus delt sine påskehilsener med folket. Her hjemme var kong Harald (84) tidlig ute med å ønske nordmenn en god påske, og siden den gang har det kommet påskebilder fra kongehusene i Danmark, Storbritannia og Monaco - for å nevne noen.

Spesielt den danske kongefamiliens påskebilder fikk mye oppmerksomhet. Dronning Margrethe (80) og hele kronprinsfamilien stilte sporty opp til fotografering på Marselisborg slott i Århus, der dronningen tilbringer påsken år etter år.

Dronningens yngste sønn prins Joachim (51) holder imidlertid til i Paris i Frankrike, der han og familien har bodd de siste årene. Første påskedag delte også han og kona prinsesse Marie (45) en hilsen i sosiale medier.

«Gledelig påske fra Paris, hvor vi i dag har vært i gudstjeneste i den danske kirken Frederikskirken», skriver prinsefamilien i innlegget på Instagram.

På det ene bildet står Joachim og Marie sammen med deres to felles barn Henrik (11) og Athena (9) - alle med munnbind. På et annet står hele familien foran alteret inne i kirken - sammen med presten.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Tradisjon

På onsdag delte også den øvrige kongefamilien i Danmark en rekke nye bilder fra Marselisborg slott i Århus, der kronprinsfamilien og dronning Margrethe som nevnt tilbringer påsken i år.

«Med ønske om en god påske», skrev kongehuset på Instagram, sammen med en rekke private påskebilder fra slottet.

Foruten monarken, var også kronprinsparet Frederik (52) og Mary (49), samt deres fire barn Christian (15), Isabella (13), Josephine (10) og Vincent (10) med på bildene.

HELE HURVEN: I år feirer dronning Margrethe og kronprinsfamilien påsken tradisjonen tro på Marselisborg slott i Aarhus. Foto: Det danske kongehuset
HELE HURVEN: I år feirer dronning Margrethe og kronprinsfamilien påsken tradisjonen tro på Marselisborg slott i Aarhus. Foto: Det danske kongehuset Vis mer

Ett av bildene er tatt utenfor det staselige slottet, der dronning Margrethe har lange tradisjoner for å oppholde seg i påskeferien. Det er også sterke tradisjoner for å male egg i den danske kongefamilien, noe som ble vist frem i de andre bildene kongehuset delte.

KONGEHUSET: Da kronprinsesse Mary gjorde sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, gikk det galt. Vis mer

Ivrige følgere av kongefamilien ble nemlig vitne til et hyggelig lag rundt et bord, hvor de kongelige malte hvert sitt egg i vårlige, friske farger. Det var dronningen selv og ektemannen prins Henrik som i sin tid innførte tradisjonen på 1970-tallet, da de malte egg til påske med sønnene kronprins Frederik og prins Joachim da de var barn.

I år har vår eget kongepar tilbrakt påsken på Prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen, mens kronprinsfamilien har vært på hytta i Uvdal.

«Kongefamilien følger regjeringens og kommunenes smittevernregler og råd, også med hensyn til besøk», opplyste Slottet til NRK rett før påske.

LES OGSÅ: - Går mot gjenforening

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer