Hertuginne Kate:

Deler overraskende bursdagsbilde

Hertuginne Kate fylte 39 år 9. januar.

GLADLAKS: Hertuginne Kate har all grunn til å smile - hun fylte nemlig 39 år 9. januar. Her med prins William fra en tidligere anledning. Foto: Splash News / NTB
GLADLAKS: Hertuginne Kate har all grunn til å smile - hun fylte nemlig 39 år 9. januar. Her med prins William fra en tidligere anledning. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 9. januar fylte hertuginne Kate 39 år, noe som naturligvis ble feiret med at kongehuset delte et nytt portrett av hertuginnen.

Fødselsdagen ble selvsagt svært rolig og nedtonet på grunn av coronaviruset, og etter alt å dømme ble det en tilbaketrukket markering hjemme på Anmer Hall sammen med prins William (38) og de tre barna George (7), Charlotte (5) og Louis (2).

Coronasituasjonen har også satt sitt preg på bildet det britiske kongehuset nå har delt av hertuginnen. På det nye portrettet bærer Kate nemlig munnbind, noe som trygt kan sies å ikke være hverdagskost på bilder som slippes på denne måten.

Det er på hertugparets Instagram-konto det nye bildet har blitt delt.

«Tusen takk for deres vennlige hilsener på hertuginnens fødselsdag. Bursdager har vært veldig annerledes de siste månedene, og våre tanker går fortsatt til alle dem som står i frontlinjen i denne vanskelige tiden», heter det i innlegget.

Innlegget har i skrivende stund fått godt over en halv million likerklikk, og i kommentarfeltet har det strømmet inn med gratulasjoner til hertuginnen.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Slik blir feiringen

Storbritannia er for tiden i lockdown, og hertugfamilien isolerer seg på godset Anmer Hall i Norfolk. Tidligere har hertuginnen pleid å feire dagen med brask og bram, og ofte lagt feiringen til den nærmeste helgen - og invitert inn venner og familie til en stor fest, ifølge People.

ROLIG FEIRING: Hertuginne Kates bursdag ble trolig feiret bare med den nærmeste familien. Foto: Foto: Matt Porteous / NTB
ROLIG FEIRING: Hertuginne Kates bursdag ble trolig feiret bare med den nærmeste familien. Foto: Foto: Matt Porteous / NTB Vis mer

Foreldrene Carole og Michael Middleton pleier å være selvskrevne gjester, men i år må hertuginnen trolig ta til takke med ektemannen og de tre barna grunnet pandemien.

Til tross for at prins William og hertuginne Kate i likhet med alle andre nå legger et tøft år bak seg, har de hatt nok å gjøre under pandemien. I starten av desember la de ut på et tre dager langt besøk rundt i Storbritannia, der besøk i byer i England, Skottland og Wales sto på planen.

Hertugparet tok seg rundt med det britiske kongetoget, som har vært i bruk siden dronning Victorias regjeringstid på 1800-tallet.

Det som imidlertid vekket mest oppsikt, var at hertugparet etter sigende ikke delte seng da de fartet rundt med det kongelige toget.

Dagens togvogner er fra 1970-tallet, og toget blir tradisjonelt brukt når medlemmer av kongefamilien nettopp skal reise rundt i sitt eget land. Ifølge People består togsettet av i alt ni vogner, og ikke minst en annen fiffig detalj som er verdt å legge merke til: det finnes nemlig bare enkeltsenger om bord.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette var hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Det betyr at prinsen og hertuginnen måtte se seg pent nødt til å sove hver for seg under reisen - i egne senger forbeholdt menn og kvinner.

Etter reisen fikk hertugparet kritikk for det mange mente var brudd på coronarestriksjonene under turen.

LES OGSÅ: - De gjorde ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer