Prinsesse Estelle:

Deler nytt portrett av bursdagsbarnet

Prinsesse Estelle fyller ti år.

FYLLER ÅR: Her er den svenske kronprinsessefamilien fotografert sammen utenfor Haga slott i fjor vår. Foto: Linda Broström / Kungliga Hovstaterna
FYLLER ÅR: Her er den svenske kronprinsessefamilien fotografert sammen utenfor Haga slott i fjor vår. Foto: Linda Broström / Kungliga Hovstaterna Vis mer
Publisert

Den 23. februar 2012 stod jubelen i taket da kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) kunne ønske sin førstefødte velkommen til verden.

Kort tid senere ble det kjent at den vesle prinsessen, som er nummer to i arverekken til den svenske tronen, hadde fått navnet Estelle Silvia Ewa Mary.

Onsdag fyller prinsessen ti år og tradisjon tro deler slottet i den anledning et nytt bilde av bursdagsbarnet.

Det er nemlig vanlig for mange kongehus i Europa å markere de kongeliges fødselsdager med å dele nye, kongelige portretter.

NYTT PORTRETT: Prinsesse Estelle smiler stort til fotografen på det nye bildet som er delt av henne. Foto: Linda Broström, Kungliga Hovstaterna
NYTT PORTRETT: Prinsesse Estelle smiler stort til fotografen på det nye bildet som er delt av henne. Foto: Linda Broström, Kungliga Hovstaterna Vis mer

Tradisjonell feiring

Bildet av Estelle er tatt på slottet tidligere denne måneden, ifølge det svenske kongehusets hjemmeside.

Tiårsdagen hennes ble tilbrakt sammen med familien.

- Prinsessen feires tradisjonelt om morgenen. Deretter venter skole og jobb for foreldrene. Om ettermiddagen fortsetter feiringen på Haga med familien privat, fortalte hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Svensk Dam onsdag formiddag.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Også på Instagram har kongehuset delt bilder av prinsessen.

I tillegg til portrettet ovenfor, så er det også postet et innlegg av bursdagsjenta sammen med sine besteforeldre, kong Carl Gustaf (75) og dronning Silvia (78).

«Ved dagens bursdagsfeiring på Haga slott gratulerte kongeparet prinsesse Estelle med 10-årsdagen», står det som tekst.

Prinsesse Estelle er som nevnt kronprinsesse Victoria og prins Daniels eldste barn, og blir dermed en dag dronning i Sverige.

Prinsessen ble født 23. februar 2012 på Karolinska universitetssykehus i Solna klokken 04.26. Klokken 07.00 samme morgen kunne en stolt prins Daniel på en pressekonferanse avsløre at deres velskapte datter var 51 centimeter lang og veide 3 280 gram.

Dåpen fant sted i Slottskyrkan på Stockholms slott 22. mai samme år, der vår egen kronprins Haakon (47) var blant fadderne.

Estelle er storesøster til prins Oscar som fyller seks år neste måned.

LES OGSÅ: Prins Louis avlyser bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer