Prins Gabriel:

Deler nytt bilde
av bursdagsbarnet

Den svenske prinsen fyller fem år i dag.

STOLTE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia er stolte trebarnsforeldre. Foto: Fredrik SANDBERG / TT News Agency / AFP / NTB
STOLTE: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia er stolte trebarnsforeldre. Foto: Fredrik SANDBERG / TT News Agency / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sine syv år som mann og kone har prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofia (37) rukket å bli foreldre til tre gutter.

Prins Alexander kom til verden i 2016, prins Gabriel året etter, mens sistemann, prins Julian så dagens lys i mars i fjor.

Onsdag fyller prins Gabriel fem år, og i den anledning har de stolte foreldrene delt et nytt bilde av bursdagsbarnet på sosiale medier.

«I dag feirer vi vår fine og ydmyke Gabriel på 5-årsdagen», skriver prinseparet til innlegget av den søte jubilanten.

Sist måned delte prins Carl Philip og prinsesse Sofia også et koselig familiebilde av seg selv og sønnene sittende på en eng omringet av prestekrager.

«Familien vår vil ønske dere alle en herlig sommer!» lød teksten.

Hertug av Dalarna

Det var altså 31. august 2017 at prins Gabriel ble født. Fødselen gikk fort, ifølge prins Carl Philip, som den gang takket sykehuspersonalet for å ha blitt tatt godt imot.

- Vi er så glade. Han er kjempesøt, og virker som en sjarmerende liten gutt. Vi er veldig glade, uttalte han til pressen etter fødselen.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Tradisjonen tro ble navnenyheten, og hvilken tittel familiemedlemmet skulle få, offentliggjort av bestefar, kong Carl Gustaf (76), foran den svenske regjeringen på Det kongelige Slott i Stockholm.

- Hans navn skal være Gabriel Carl Walther, fortalte svenskekongen måneden etter prinsen ankomst.

Prins Gabriel er hertug av Dalarna, og nummer seks i den svenske arverekken.

I mars i fjor ble prins Gabriel storebror for første gang da vesle Julian kom til verden.

- Vi er så glade og takknemlige over å få ønske vår tredje sønn velkommen i familien. Denne dagen har både vi og storebrødrene hans lengtet etter. Nå ser vi fram til å få lære og kjenne vårt nye familiemedlem, sa prins Carl Philip like etter fødselen.

LES OGSÅ: - Klyp meg i armen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer