Komtesse Athena:

Deler nytt bilde

Den unge komtessen fyller 11 år.

BURSDAGSBARNET: Komtesse Athena fyller år. Dette er hennes første bursdag uten prinsesse-tittelen. Foto: Shutterstock / NTB
BURSDAGSBARNET: Komtesse Athena fyller år. Dette er hennes første bursdag uten prinsesse-tittelen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag er ingen vanlig dag for den danske kongefamilien. Prinsesse Marie (46) og prins Joachims (53) datter komtesse Athena fyller nemlig 11 år.

Athena, hvis fulle navn er Athena Marguerite Françoise Marie, ble født på Rikshospitalet i København tidlig om morgenen 24. januar 2012.

Hun er den tiende i arverekken til den danske tronen - hvor farmor dronning Margrethe (82) troner øverst.

Tradisjonen tro publiserte kongehuset et nytt bilde av den unge komtessen, og på Instagram strømmer det inn gratulasjoner til den ferske 11-åringen i kommentarfeltet.

Naturlig nok blir Athena trolig gjort ekstra stas på i dag, men det er ikke planlagt en kjempefest. Bursdagen feires nemlig helt privat hjemme i Paris, skriver danske BilledBladet.

11-åringen bor i den franske hovedstaden sammen med sine foreldre, storebror Henrik (13) og hunden Cerise.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mente at den ene figuren i reklamen var dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

Ny tittel

Dette er også den første bursdagen hvor hun har sin nye tittel, komtesse.

I slutten av september kom nyheten om at dronning Margrethe hadde strippet noen av barnebarna for prins- og prinsessetitlene.

Det hele trådde i kraft 1. januar, og prins Joachims barn Nikolai (23), Felix (20), Henrik og Athena var ikke lenger prinser og prinsesser. I stedet har de fått titlene grever og komtesse av Monpezat.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn var aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakket åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Til bildet hvor kongehuset gratulerer 11-åringen med dagen på Instagram, tar kongehuset for første gang i bruk Athenas nye tittel, skriver B.T.

Det virker imidlertid ikke som det danske folk er helt klare for å gi avkall på prinsessetittelen ennå.

«Gratulerer, fineste prinsesse Athena. Her hjemme vil du aldri være noe annet enn nettopp det», skriver en, mens en annen skriver:

«En gang prinsesse... alltid prinsesse. Til lykke med fødselsdagen».

Kan miste ny tittel

En komtesse er en greves ugifte datter. Athenas far prins Joachim fikk tildelt tittelen som greve i 2008.

Om 11-åringen en dag i fremtiden gifter seg, vil hun i henhold til reglene også miste komtessetittelen.

HVOR LANGT GÅR DE?: I Se og hørs nye serie skal kjendisene utfordres på mange plan. Hvor langt er de villige til å gå for å vinne spillet? Video: Dagbladet Vis mer

Tittelen som greve nedarves gjennom mannen, så dersom prinsens sønner skulle gifte seg vil de beholde grevetittelen uavhengig av om de gifter seg eller ikke. Deres koner vil dessuten bli grevinner.

LES OGSÅ: Dette er de kongelige kallenavnene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer