Den svenske kongefamilien:

Deler nytt bilde: - Glimt i øyet

Det er særlig en person den unge prinsen likner på.

TO ÅR: Prinsesse Sofia med sønnen prins Julian under dåpsdagen. Nå fyller han to år. Foto: Shutterstock/NTB
TO ÅR: Prinsesse Sofia med sønnen prins Julian under dåpsdagen. Nå fyller han to år. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 26. mars er ingen vanlig dag for våre kongelige naboer. Da var det nemlig to år siden prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofia (37) ble foreldre for tredje gang til lille Julian Herbert Folke.

I august samme år ble han døpt i Drottningholms slottskyrka. Fra før har de sønnene prins Alexander (6) og prins Gabriel (5).

Tradisjon tro delte prinseparet et nytt bilde av Julian i anledning den store dagen.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

«I dag feirer vi vår elskede Julian som fyller to år!» skrev prins Carl Philip og prinsesse Sofia på Instagram til et nytt bilde av den ferske toåringen.

I kommentarfeltet florerer det av lykkønskninger til den lille jubilanten.

- Lille Julian later til å være et lite sjarmtroll med glimt i øyet - akkurat sånn som begge sine storebrødre, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Det nye bildet avslører også likhetene mellom prinsesønnen og broren.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

- Utseendemessig likner han mest på den mellomste broren, prins Gabriel. De er begge lyse i luggen og har blå øyne. Eldstemann prins Alexander har derimot mørkere hår og brune øyne, poengterer Vagle.

Prins Julian er det første barnet i rekken som er født uten automatisk å bli en del av kongehuset. Høsten 2019 tok nemlig svenskekongen beslutningen om å utelate alle barnebarn på prins Carl Philips og prinsesse Madeleines side.

Hensikten var å tydeliggjøre hvem og hvor mange som skal representere Sverige og kongefamilien, samt hvem som tar del i apanasjen.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Vagle tror dermed at Julian sjelden kommer til å dukke opp i offisielle samlinger også fremover.

- Det vil bare skje ved store familiebegivenheter. Det var i 2019 svenskekongen tok denne avgjørelsen, og han tok samtidig ifra disse barnebarna kongelig høyhet-tittelen. Prins Julian har likevel aldri hatt den, siden han ble født etter avgjørelsen ble tatt, forklarer Vagle.

LES OGSÅ: Overrasker med private bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer