Prins Oscar:

Deler nytt bilde av prinsen

Prins Oscar fyller seks år!

STOR GUTT: 2. mars fyller prins Oscar hele seks år. I den anledning har det kommet nytt bilde. Foto: H.K.H. Kronprinsessan /Kungl. Hovstaterna
STOR GUTT: 2. mars fyller prins Oscar hele seks år. I den anledning har det kommet nytt bilde. Foto: H.K.H. Kronprinsessan /Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne svenske kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) feire at deres datter, prinsesse Estelle, fylte ti år.

Denne uken er det yngstesønnens tur, prins Oscar.

Da fødselen var et faktum i 2016, sto jubel høyt i taket landet over - og Europa for øvrig. De seneste årene har offentligheten fått flere glimt av den sjarmerende prinsen.

2. mars fyller prins Oscar hele seks år, og det feires med et nytt bilde av sjarmøren.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

- Herlig blinkskudd!

Det nye bildet er blant annet delt på det svenske kongehusets Instagram-konto. Der kommer det også frem at det er kronprinsessen selv som har tatt det koselige bildet av sønnen.

- For et herlig blinkskudd! Bursdagsprinsen smiler sitt mest sjarmerende smil, men så er det jo ingen hvem som helst som står bak kamera. Nemlig mamma, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, og fortsetter:

- Victoria har tidlige stolt sagt: «Jeg har ikke kjedelige barn», og det synes jeg nesten man kan se på glimtet i øyet hos prinsen her.

Vagle forteller videre at kronprinsessen er svært opptatt av at barna hennes skal ha et aktivt liv.

- Prinsen fyller seks år, noe som betyr at han snart starter en ny æra som skolegutt. Bildet er for øvrig tatt utendørs i aktiv lek, noe vi vet kronprinsessefamilien er svært opptatt av både for sine egne barn og barn og unge generelt.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

- Det gikk fort

Det var prins Daniel som stolt kunne dele nyheten om at han og kona hadde blitt foreldren for andre gang i 2016. Det gjorde den stolte faren til det oppmøtte pressekorpset samme dag som prinsen kom til verden.

- Estelle har fått en lillebror. Det gikk fort. Vi kom inn i kveld og vi er veldig takknemlige for behandlingen vi har fått her på Karolinska.

Han kunne samtidig dele at prinsesse Estelle gledet seg stort over brorens ankomst.

Allerede dagen etter offentliggjorde det svenske kongehuset det første bildet av den nyfødte, og samme dag ble også navnet på prinsen kjent. Prinsens fulle navn er Oscar Carl Olof, og han er oppkalt etter både far og bestefar.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Prins Daniels fulle navn er Olof Daniel Westling, mens både bestefar kong Carl Gustav og onkel prins Carl Philip som kjent er døpt Carl.

LES OGSÅ: Prinsesse Estelle overrasket dronningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer