<strong>FYLLER ÅR:</strong> Kronprinsparet i Danmark, Mary og Frederiks tvillinger fyller i dag ni år. Her smiler Vincent og Josephine pent til mor kronprinsesse Mary, som har tatt de nye bildene det danske kongehuset nå deler. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
FYLLER ÅR: Kronprinsparet i Danmark, Mary og Frederiks tvillinger fyller i dag ni år. Her smiler Vincent og Josephine pent til mor kronprinsesse Mary, som har tatt de nye bildene det danske kongehuset nå deler. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer

Det danske kongehuset:

Deler nye bilder av sjarm-tvillingene

I dag fyller prins Vincent og prinsesse Josephine ni år.

Publisert

Det har nesten blitt en tradisjon for flere kongehus i Europa å dele nye, kongelige bilder når noen i kongefamilien har fødselsdag - særlig når det er de yngste barna som fyller år.

Onsdag fyller det danske kronprinsparet, kronprinsesse Mary (47) og kronprins Frederik (51) sine to yngste barn ni år. Tvillingene Vincent og Josephine kom til verden 8. januar 2011, og er dermed yngst i søskenflokken på fire. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har også de to eldre barna Christian (14) og Isabella (12).

I anledning tvillingenes fødselsdag, har det danske kongehuset offentliggjort flere nye bilder av de sjarmerende niåringene. Ifølge danske Se og Hør er det ingen ringere enn mor kronprinsesse Mary som er fotografen bak de ferske bursdagsbildene.

Det danske kongehuset har totalt delt fire nye bilder med offentligheten.

<strong>SØSKENKJÆRLIGHET:</strong> Det er ingen tvil om at tvillingene Vincent og Josephine er glad i hverandre. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at tvillingene Vincent og Josephine er glad i hverandre. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer

Smiler til kamera

På bildene er det ingen tvil om at tvillingene Vincent og Josephine er svært glad i hverandre. På et av bildene holder niåringene kjærlig rundt hverandre mens de smiler pent til kamera.

<strong>MED DE ELDSTE:</strong> Her er Vincent sammen med den eldre søsknene, Christian og Isabella. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
MED DE ELDSTE: Her er Vincent sammen med den eldre søsknene, Christian og Isabella. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer

På et annet bilde kan man også tydelig se søskenkjærligheten mellom de to barna - for Vincent gir nemlig sin søster et kyss på pannen mens mor Mary prøver å fange det hele med fotokameraet.

Prins Vincent poserer også sammen med sine to eldre søsken, Isabella og Christian, på et tredje bilde. Det siste bildet som er offentliggjort viser imidlertid prinsesse Josephine med ridehjelm - mens hun koser med en hest. Ting kan altså tyde på at den lille prinsessen har arvet sin mors interesse for hester.

<strong>GLAD I HEST:</strong> Josephine ser ut til å ha arvet sin mors interesse for hester og riding. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
GLAD I HEST: Josephine ser ut til å ha arvet sin mors interesse for hester og riding. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer

Niåringenes bursdagsfeiring blir muligens enn litt annen affære i år enn hva de danske kronprinsbarna ellers er vant med, for nylig flyttet hele søskenflokken til Sveits - hvor de skal gå på kostskole.

De har nemlig flyttet til byen Verbier, hvor de skal gå på en internasjonal kostskole i tolv uker.

Gledet seg

Det var i oktober i fjor det ble det kjent via en pressemelding fra det danske kongehuset at Frederik og Mary skulle sende barna til Sveits.

Mandag denne uken var kronprinsbarna klare for første skoledag på den internasjonale skolen Lemania-Verbier.

Danske Se og Hør skrev nylig at barnas opphold på kostskolen likevel ikke er helt uten foreldrene, ettersom kronprinsessen kommer til å oppholde seg i nærheten.

Kronprinsen skal også gjøre sitt ytterste for å være til stede, så langt det går.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Tidlig mandag morgen stilte kronprinsfamilien opp for pressen og svarte på spørsmål knyttet til utenlandsoppholdet. Størst fokus ble det på barnas forventninger.

Da barna fikk spørsmål om hvilke fag de gleder seg mest til, var det spesielt én ting som fristet de to eldste.

- Ski, svarte prins Christian med et smil.

Det var derimot ikke det eneste den framtidige tronarvingen ser fram til.

- Vi gleder oss veldig til å bli kjent med et nytt land, og lære om skolegangen her i Sveits, sa han.

Kronprinsbarna kommer ifølge danske Se og Hør til å bli undervist på engelsk og fransk, men det er ikke noe nytt, ifølge prinsesse Isabella. Hun forklarte for pressekorpset at hun og prins Christian lærer både fransk og engelsk hjemme i Danmark, og at hun ser fram til å bli enda bedre.

Selv om det kanskje er et nytt skolemiljø for de danske kronprinsbarna i Sveits, er ikke nødvendigvis området helt ukjent.

Ifølge Avisen.dk har nemlig familien flere ganger feriert i Sveits, og skal ha tilbrakt flere vinterferier i nettopp skiparadiset Verbier, hvor barna nå skal gå på skole.

LES OGSÅ: Derfor er han ikke med

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer