Prins Louis:

Deler nye bilder av prinsen

Prins William og hertuginne Kates yngste sønn fyller fire år.

FIRE ÅR: Prins Louis fyller fire år 23.april. Foto: The Duchess of Cambridge/Reuters/NTB
FIRE ÅR: Prins Louis fyller fire år 23.april. Foto: The Duchess of Cambridge/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

23. april er det fire år siden prins William (39) og hertuginne Kate (40) fikk sin tredje og yngste sønn, prins Louis (4).

Fra før har det kongelige paret to barn: Prins George (8) og prinsesse Charlotte (6).

PÅ VEI TIL LILLEBROR: Prins William med George og Charlotte på vei til sykehuset for å besøke familiens nyeste tilskudd i 2018. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
PÅ VEI TIL LILLEBROR: Prins William med George og Charlotte på vei til sykehuset for å besøke familiens nyeste tilskudd i 2018. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer

I dag fyller prinsen fire år, og i den anledning har Kongehuset delt nye bilder av bursdagsbarnet.

«Fire år i morgen!», står det under bildene som ble publisert fredag kveld.

Bildene viser prins Louis ikledd en grønn shorts med en grå genser med en skjorte under. På et av bildene løper han mot kamera med et bredt smil om munnen, mens på det andre bildet står han med en oransje ball i hånden.

Bildene ble tatt tidligere denne måneden i Norfolk i England av hertuginnen.

En tradisjon

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at de nye bildene er en del av prinsens og hertuginnens tradisjoner.

- Hipp hurra for den skjønne 4-åringen! Tradisjonen tro deler prins William og hertuginne Kate nye bilder av sønnen på bursdagen, ja slik de pleier å gjøre med alle barna, forklarer hun til Se og Hør.

Hun kan fortelle at det ikke er første gang det kongelige paret dropper en profesjonell fotograf til å knipse bursdagsbildene.

FØRESTE OPPTREDEN: To og et halvt år gamle Prins Louis har gjort sin første TV-opptreden. Og det med selveste David Attenborough. Vis mer

- Som vanlig er det Kate som har stått bak kamera. Hun er en ivrig hobbyfotograf, og det føles helt sikkert trygt og godt for barna at det er mamma som tar bursdagsbildene i stedet for en fremmed fotograf, tror Vagle, og legger til:

- De nye bildene viser oss nettopp det, en bursdagsprins som er svært trygg på fotografen, og smiler fra øre til øre.

Kongehuseksperten har også bitt seg merke i at den lille prinsen ligner på et annet familemedlem,

- Prins Louis er minstemann i flokken, og fremstår som en utadvendt og glad gutt. Han er dessuten blitt veldig lik storebror, prins George!

Plan om fire barn

Da prins Louis kom til verden, delte Kongehuset detaljer om det nyfødte barnet:

«Hennes Kongelige Høyhet hertuginne Kate fødte en sønn klokka 11.01. Han veier 3,83 kilo. Hertugen var til stede da hun fødte barnet. Alt står bra til med Hennes Kongelige Høyhet og barnet», het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset den gang.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Den nå fire år gamle prinsen, hvis fulle navn er prins Louis Arthur Charles, ble den 9. juli samme år døpt i det kongelige kapell i St. James' Palace i London.

I februar i fjor meldte Us Weekly at det kongelige paret ønsket å utvide familien. Da skulle prins William og hertuginne Kate angivelig være i gang med å prøve på en fjerde prins eller prinsesse, og for hertuginnen skal det alltid vært en del av planen å få fire barn.

LES OGSÅ: Justisministerens «ukjente» reality-fortid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer