Prins Henrik:

Deler nye bilder av prinsen

Det danske kongehuset overrasker med nye bilder i anledning prins Henriks bursdag.

BURSDAGSGUTT: Prins Henrik fyller 12 år i dag. Foto: Prinsesse Marie / Det danske kongehus
BURSDAGSGUTT: Prins Henrik fyller 12 år i dag. Foto: Prinsesse Marie / Det danske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller danske prins Henrik 12 år. Han er den eldste av prins Joachim (51) og prinsesse Maries (45) barn, og ble født 4. mai 2009. Hans yngre søster, prinsesse Athena er 9 år.

I anledning prinsens fødselsdag har det danske kongehuset overrasket med to helt nye bilder av bursdagsbarnet. Bildene er tatt av prinsesse Marie, prinsens mor.

På bildene kan man også se at prinsen begynner å bli stor. Om ett år er han tenåring, og det er tydelig at han vokser fort.

«I dag er det hans høyhet prins Henriks 12-årsdag. Deres kongelige høyheter prins Joachim og prinsesse Marie deler to nye bilder av prinsen i anledning dagen. Bildene er tatt i Frankrike, der familien bor og hvor bursdagen feires», skriver det danske kongehuset på Instagram.

Prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn er bosatt i Frankrike, hvor prins Joachim jobber som forsvarsattaché ved den danske ambassaden i Paris. Familien på fire flyttet til Frankrike i august 2019.

NYE BILDER: Her er ett av to bilder som ble delt av bursdagsprinsen. Foto: Prinsesse Marie / Det danske kongehus
NYE BILDER: Her er ett av to bilder som ble delt av bursdagsprinsen. Foto: Prinsesse Marie / Det danske kongehus Vis mer

Måtte på sykehus

Kort tid etter at pandemien brøt ut i Europa, ble det dramatisk for den danske prinsefamilien. Prins Joachim, prinsesse Marie og barna returnerte til Danmark etter at prins Henrik fikk problemer med pusten.

- Deres kongelige høyheter prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn, prins Henrik og prinsesse Athena kom til Danmark i går, hvor prins Henrik ble undersøkt på Rigshospitalet for pusteproblemer assosiert med astmatisk bronkitt, lød en pressemelding fra slottet 24. mars i fjor.

Prinsen skal ha blitt testet for coronaviruset, der et kjent og alvorlig symptom kan være pustevansker, men testen skal ha vist seg å være negativ.

TABBE: Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Med tanke på prins Henriks tilstand, fant foreldrene det betryggende å søke behandling på Rigshospitalet, der prinsen har blitt fulgt i flere år. Hele familien oppholder seg nå på Amalienborg, sto det videre i pressemeldingen.

Ble anbefalt å reise hjem

Kort tid før prinsefamilien reiste hjem til Danmark, skal prins Joachim ha besluttet å bli i Frankrike, til tross for at danskenes statsminister, Mette Fredriksen, rådet alle til å returnere til hjemlandet før grensene stengte.

Årsaken til at prinsen gikk mot anbefalingen var utdanningen hans. Hvis han hadde reist hjem til Danmark hadde utdanningen blitt avbrutt og dermed ikke godkjent.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fylte fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Dermed hadde ikke prins Joachim annet valg enn å bli, hvis han ville fullføre. Det uttalte den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen til Ekstra Bladet i fjor.

Blodpropp i hjernen

Det skulle oppstå flere dramatiske situasjoner for familien i fjor. Under sommeren ble prins Joachim innlagt på sykehus grunnet blodpropp i hjernen.

Han gjennomgikk en operasjon umiddelbart etter han ble innlagt, og kongehuset opplyste om at tilstanden var stabil. Prinsen ble skrevet ut av sykehuset etter to uker.

I ettertid har prinsen og prinsessen uttalt seg om den dramatiske hendelsen til det danske bladet Hjernesagen, og prinsesse Marie fortalte ærlig hvordan hun opplevde det:

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

- Jeg visste med en gang at det var noe alvorlig galt med hjernen hans. Jeg kunne se ansiktslammelse, det var veldig, veldig forferdelig. Det er bilder jeg for alltid vil ha i hodet.

Prinsen selv har gitt kona æren for at det hele gikk bra, da hun handlet raskt, og håndterte situasjonen med barn og familie under innleggelsen. I etterkant har prinsen forsikret om at han har det fint og er i god form.

LES OGSÅ: Nytt bilde av bursdagsprinsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer