Prins Henrik:

Deler nye bilder av prinsen

Det danske kongehuset overrasker med nye bilder i anledning prins Henriks bursdag.

BURSDAGSGUTT: Prins Henrik fyller 12 år i dag. Foto: Prinsesse Marie / Det danske kongehus
BURSDAGSGUTT: Prins Henrik fyller 12 år i dag. Foto: Prinsesse Marie / Det danske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller danske prins Henrik 12 år. Han er den eldste av prins Joachim (51) og prinsesse Maries (45) barn, og ble født 4. mai 2009. Hans yngre søster, prinsesse Athena er 9 år.

I anledning prinsens fødselsdag har det danske kongehuset overrasket med to helt nye bilder av bursdagsbarnet. Bildene er tatt av prinsesse Marie, prinsens mor.

På bildene kan man også se at prinsen begynner å bli stor. Om ett år er han tenåring, og det er tydelig at han vokser fort.

«I dag er det hans høyhet prins Henriks 12-årsdag. Deres kongelige høyheter prins Joachim og prinsesse Marie deler to nye bilder av prinsen i anledning dagen. Bildene er tatt i Frankrike, der familien bor og hvor bursdagen feires», skriver det danske kongehuset på Instagram.

Prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn er bosatt i Frankrike, hvor prins Joachim jobber som forsvarsattaché ved den danske ambassaden i Paris. Familien på fire flyttet til Frankrike i august 2019.

Måtte på sykehus

Kort tid etter at pandemien brøt ut i Europa, ble det dramatisk for den danske prinsefamilien. Prins Joachim, prinsesse Marie og barna returnerte til Danmark etter at prins Henrik fikk problemer med pusten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer