Prins Oscar fem år:

Deler nye bilder av prinsen

- Nå later han til å være komfortabel foran kamera.

FEM ÅR: 2. mars fyller prins Oscar av Sverige fem år. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
FEM ÅR: 2. mars fyller prins Oscar av Sverige fem år. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at den svenske kongefamilien har mye å feire om dagen. Forrige uke fylte kronprinsesse Victoria (43) og prins Daniels (47) datter, prinsesse Estelle, ni år.

Bare noen dager senere, i dag, er det hele fem år siden de ble foreldre for andre gang - da prins Oscar kom til verden.

Han ble hyllet landet over da fødselen var et faktum, og de siste fem årene har familien jevnt og trutt delt bilder av den sjarmerende bursdagsgutten. Det gjør de også i dag.

På Instagram har det svenske Kongehuset delt tre bilder av prinsen, hvor han smiler bredt til kamera. Bildene er tatt hjemme på Haga slott, og både storesøster Estelle og familiens hund, Rio, er med.

- Mer komfortabel

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, legger ikke skjul på at det er et skikkelig bursdagsmaraton i den svenske kongefamilien.

- Prins Oscar er det tredje av kongeparets barnebarn som har bursdag på en drøy uke. Pandemien stopper dem fra å feire i stor stil, men kong Carl Gustaf og dronning Silvia har nok likevel sørget for å hylle alle tre på en fin måte, sier hun.

BURSDAGSGUTT: Oscar lot seg fotografere på Haga slott sammen med familiens hund, Rio. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
BURSDAGSGUTT: Oscar lot seg fotografere på Haga slott sammen med familiens hund, Rio. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer

I tillegg til Oscar og Estelle fødselsdager, hadde også prinsesse Madeleines eldste datter, Leonore, bursdag 20. februar. Hun ble syv år.

- Prins Oscar smiler fra øre til øre på de nye bildene, og er åpenbart glad for å bli fem. Da han var yngre framsto han ofte litt tilbaketrukket og beskjeden, men nå later han til å være komfortabel foran kamera. Og for en sjarmør han er, forteller Vagle.

Hun tror også at bildene ble tatt samtidig som bursdagsbildene av storesøsteren. Da var nemlig også Oscar med på et av bildene, og ifølge Vagle var genseren hans den samme. Også fotografen er den samme som sist, forteller hun.

FLERE FEIRINGER: Prinsesse Estelle fylte nylig ni år. I dag er det lillebrors bursdag. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
FLERE FEIRINGER: Prinsesse Estelle fylte nylig ni år. I dag er det lillebrors bursdag. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer

Storesøster

- Estelle har fått en lillebror. Det gikk fort. Vi kom inn i kveld og vi er veldig takknemlige for behandlingen vi har fått her på Karolinska, sa den stolte faren til det oppmøtte pressekorpset da lille Oscar kom til verden i 2016.

Han kunne samtidig fortelle at prinsesse Estelle gledet seg stort over brorens ankomst.

- Jeg tror hun er veldig begeistret, og så klart veldig stolt over å bli storesøster.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Allerede dagen etter offentliggjorde det svenske kongehuset det første bildet av den nyfødte, og samme dag ble også navnet på prinsen kjent. Prinsens fulle navn er Oscar Carl Olof, og han er oppkalt etter både far og bestefar.

Fornavnet var det mange som gjettet på forhånd, da navnet har lange tradisjoner i det svenske kongehuset.

Prinsens to øvrige navn er også preget av familietradisjon, da pappa prins Daniel er døpt Olof Daniel Westlig, og både bestefar kong Carl Gustav og onkel prins Carl Philip som kjent er døpt Carl.

LES OGSÅ: Venter sitt tredje barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer