Deler nye bilder av bursdagsprinsessen

Prinsesse Estelle fyller åtte år i dag.

BURSDAGSBARN: I dag fyller den svenske prinsessen åtte år og i den anledning har det svenske kongehuset offentliggjort nye bilder av Estelle. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
BURSDAGSBARN: I dag fyller den svenske prinsessen åtte år og i den anledning har det svenske kongehuset offentliggjort nye bilder av Estelle. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert

I dag er det åtte år siden kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46) av Sverige kunne glede seg over sitt aller første barn sammen.

Da kom prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary (8) til verden, og i anledning prinsessen fødselsdag deler det svenske kongehuset to nye bilder av det fornøyde bursdagsbarnet.

Det første bildet er et portrett av bursdagsbarnet som poserer velvillig til kamera med en flette i håret, iført en mønstrete kjole. Det andre bildet viser 8-åringen sitte på gulvet sammen med lillebroren, prins Oscar (3).

På det svenske kongehusets nettsider står det at bildene ble tatt på Haga slott tidligere denne måneden.

SØSKEN: Det er ingen tvil om at prinsesse Estelle og lillebroren prins Oscar er noen storsjarmører. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
SØSKEN: Det er ingen tvil om at prinsesse Estelle og lillebroren prins Oscar er noen storsjarmører. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer
STRÅLER: Prinsesse Estelle fyller åtte år i dag. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
STRÅLER: Prinsesse Estelle fyller åtte år i dag. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Ifølge svenske Aftonbladet blir Estelles bursdag i tradisjonen tro alltid feiret med kake på morgenkvisten, før det blir en bursdagsfeiring i løpet av dagen. Men, nøyaktig hvordan bursdagen skal bli tilbrakt ønsker familien imidlertid å holde for seg selv.

De nye bildene av prinsesse Estelle er også blitt delt på det svenske kongehusets Instagram, og det strømmer inn med gratulasjoner til bursdagsbarnet.

Neste uke begynner for øvrig vinterferien i Stockholm, og det betyr at Estelles bursdag er starten på en hel uke med ferie og avslapning. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel står ifølge Aftonbladet ikke oppført på noen kongelige oppdrag neste uke, så det kan tyde på at det blir satt av tid til kvalitetstid med familien.

Skadet seg på skiferie

Vanligvis pleier Victoria og Daniel ta med seg barna til alpene for å stå på ski under vinterferien, og tidligere har de reist til både Verbier, Zermnatt og italienske Gressoney La Trinité. På nyåret var de også på skiferie i alpene, men der ble imidlertid Estelle utsatt for en ulykke.

Ifølge Aftonbladet skadet prinsessen seg i skibakken, og pådro seg et brudd i leggbenet.

- Hun er gipset, men har det ellers bra uttalte hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Aftonbladet, og bekreftet videre at det dreide seg om et brudd i leggbenet.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (8) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Som følge av bruddet ble 8-åringen nødt til å gå med både gips og krykker i flere uker, og det var ikke før i begynnelsen av februar at man fikk se bilder av den skadde prinsessen.

I anledning utfordringen «Upp och hoppa, Sverige» ble det nemlig delt en søt video av prinsesse Estelle sammen med lillebror prins Oscar og faren, prins Daniel.

Kronprinsesse Victoria og Daniel er initiativtakere til Generation Pep, en organisasjon som vil inspirere flere barn og unge til et mer aktivt og sunnere liv. På organisasjonens Instagram-profil står prins Daniel og ser på en telefon sammen med barna, men det tar ikke lang tid før de alle tre hopper og rister løs.

- Hei, hallo. Står dere der og henger over en skjerm? Kom igjen nå, opp og hoppe, sa kronprinsessen i videoen.

I videoen så det ikke ut til at det vonde beinet stoppet Estelle fra å hoppe og riste løs, og ga i likhet med resten av familien alt hun hadde å gi.

Delte nye familiebilder

De nye bildene av prinsesse Estelle sammen med lillebroren, prins Oscar kommer bare noen uker etter at to nye bilder av familien på fire ble delt med offentligheten.

Bildene inneholdt et bilde av kronprinsessefamilien samlet, og et bilde av prinsesse Estelle. Det er ikke sjeldent at kongehus over hele Europa deler bilder av sine kongelige familiemedlemmer, enten det er snakk om fødselsdager, spesielle høytider eller jubileum av ulike slag.

KRONPRINSESSEFAMILIEN: Sveriges kronprinsesse Victoria, ektemannen prins Daniel og de to barna Estelle og Oscar smiler til på nye bilder. Foto: Det svenske kongehuset / Anna-Lena Ahlström
KRONPRINSESSEFAMILIEN: Sveriges kronprinsesse Victoria, ektemannen prins Daniel og de to barna Estelle og Oscar smiler til på nye bilder. Foto: Det svenske kongehuset / Anna-Lena Ahlström Vis mer

Bildene er delt på det svenske kongehusets nettsider, men det er ukjent om det var en spesiell anledning som var bakgrunnen for de to nye bildene.

Det er imidlertid ingen tvil om at den populære familien så ut til å hygge seg stort under fotograferingen.

LES OGSÅ: Dette er de unge, hotte kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer