Prins William og hertuginne Kate:

Deler nye bilder: - Wow!

Hertugparet av Cambridge feirer hele ti års bryllupsdag i dag.

TI ÅR: Hertuginne Kate og prins William feirer ti års bryllupsdag i dag. Det ferirer de med å dele nye bilder. Foto: Chris Floyd / Camera Press / PA via AP / NTB
TI ÅR: Hertuginne Kate og prins William feirer ti års bryllupsdag i dag. Det ferirer de med å dele nye bilder. Foto: Chris Floyd / Camera Press / PA via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det har vært tøft for den britiske kongefamilien de siste månedene. Oprah-intervjuet med hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36), der de bydde på en rekke sjokkavsløringer, ble sendt verden rundt i mars.

Ikke lenge etter kom den triste nyheten om at dronning Elizabeths (95) høyre hånd gjennom mer enn sju tiår, prins Philip, hadde gått bort, 99 år gammel.

Midt oppi det hele feirer imidlertid hertuginne Kate (39) og prins William (38) ti års bryllupsdag - en dag de markerer med nye, romantiske bilder.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Deler nye bilder

Torsdag er det nemlig hele ti år siden hertugparet av Cambridge ga hverandre sitt ja i et overdådig bryllup i Westminister Abbey, der svimlende 1900 gjester var invitert for å feire kjærligheten.

I tillegg hadde hundretusener av briter møtt opp foran Buckingham Palace for å se det nygifte paret ha sitt første kyss som mann og kone på balkongen.

Dagens markeres med nye bilder av hertuginnen og hennes prins. De ble tatt denne uka på Kensington Palace av fotograf Chris Floyd.

ROMANTISK: På dette bildet poserer hertugparet på samme måte som de gjorde på forlovelsesbildet i 2010. Foto: Chris Floyd/Camera Press/PA via AP/NTB
ROMANTISK: På dette bildet poserer hertugparet på samme måte som de gjorde på forlovelsesbildet i 2010. Foto: Chris Floyd/Camera Press/PA via AP/NTB Vis mer

I et av bildene, der hertuginnen står i prinsens armkrok, er det ingen tvil om at paret ser svært så lykkelige og forelsket ut. Bildet er også en referanse til parets forlovelsesbilde fra 2010, der de poserte på samme måte.

LYKKELIGE: Paret se svært lykkelige ut forelsket ut på det nye bildene. Foto: Chris Floyd/Camera Press/PA via AP/NTB
LYKKELIGE: Paret se svært lykkelige ut forelsket ut på det nye bildene. Foto: Chris Floyd/Camera Press/PA via AP/NTB Vis mer

På hennes venstre ringefinger kan man tydelig se forlovelsesringen, som hun altså har båret siden 2010. Den tilhørte tidligere prinsesse Diana, prins Williams avdøde mor.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

«Wow!»

Reaksjonene på bildene, som ble delt natt til torsdag norsk tid, har ikke latt vente på seg. De er nemlig blitt delt på Kensington Royals offisielle Instagram-konto, der bildene har fått nesten to millioner likerklikk i skrivende stund.

«Hvor vakker ser hun ut? Wow!», skriver en følger.

«Sender all kjærlighet til denne fantastiske paret! Skål for mange år til, og takk for disse nydelige bildene!», skyter en annen inn.

«Mer enn nydelig. Williams hånd på hoftene hennes bak. Dette bildet er fantastisk», påpeker en tredje.

«Kate er alt, jeg elsket henne fra dag én. Gratulerer med bryllupsdag», skriver en fjerde følger.

«Jeg forguder disse to! De gir meg håp», skriver en, og legger til en rekke hjerteemojier.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Vi var veldig unge

Det er ingen tvil om at hertuginne Kate og prins William blir sett på som et av de mest populære kongelige parene i verden. Stadig blir bilder og videosnutter delt av den smilende duoen, som tilsynelatende virker lykkelige i hverandres selskap.

Det får en kanskje til å glemme at det ikke alltid har vært fryd og gammel for ekteparet. I 2007 gjorde nemlig Kate og William det slutt i en periode. Da hertugparet kunngjorde forlovelse i oktober 2010, etter at William hadde fridd til Kate i Kenya på ferie, snakket de ut om bruddet for første gang.

- Vi gjorde det slutt i en kort periode. Vi var veldig unge. Det var på universitetet, og vi prøvde begge å finne oss selv, vi vokste opp og trengte litt albuerom, forklarte prinsen i et intervju på engelsk tv.

- Jeg hadde det ikke godt da, men jeg lærte mye om meg selv, sa Kate og understreket at den tøffe tiden gjorde henne sterkere som menneske.

29. april 2011 giftet paret seg på storslagent vis i Westminster Abbey i London.

RETTE EKTEFOLK: Hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet for brudekjolen sin under vielsen 29. april 2011. Foto: Pa Photos / NTB
RETTE EKTEFOLK: Hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet for brudekjolen sin under vielsen 29. april 2011. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer

Bruden hadde på seg en spesiallaget blondekjole fra Alexander McQueen, og fikk ros fra motepressen verden over. Det var McQueens sjefdesigner Sarah Burton som var hjernen bak drømmekjolen.

I åra etter har de blitt foreldre til prins Geroge (7), prinsesse Charlotte, som fyller 6 år på søndag, og prins Louis (3).

LES OGSÅ: Slik er familien helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer