Kronprins Haakon:

Deler hyggelig familiehilsen

Kronprins Haakon med ny oppdatering fra kronprinsfamilien i den pågående coronakrisen.

HILSER: Kronprins Haakon kom mandag med en hilsen fra kronprinsfamilien, som i disse dager er hjemme i likhet med store deler av Norges befolkning. Her er familien avbildet sammen i fjor sommer. Foto: NTB scanpix
HILSER: Kronprins Haakon kom mandag med en hilsen fra kronprinsfamilien, som i disse dager er hjemme i likhet med store deler av Norges befolkning. Her er familien avbildet sammen i fjor sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I likhet med mange andre tar den norske kongefamilien forholdsregler i disse tider, og holder seg borte fra folk flest for å forhindre smitte av coronaviruset. Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) oppholder seg for tiden på Kongsseteren i Oslo, der de har vært siden de kom hjem fra statsbesøk i Jordan tidligere i mars.

Kongeparet ble da satt i to ukers karantene, men er i første omgang ventet å oppholde seg på Kongsseteren til etter påske.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Når det gjelder kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) har også de holdt seg hjemme i noen uker. De har blant annet tatt i bruk hjemmekontor, mens barna mottar hjemmeundervisning.

Selv om de har distansert seg fra det norske folk, har de likevel vært flinke til å være synlige i sosiale medier. Mandag delte kronprinsen blant annet en hyggelig hilsen på kongehusets offisielle Instagram-konto.

Familieidyll

Kronprins Haakon delte nemlig tre bilder som beskrev dagen godt.

På det første bildet ser man prins Sverre Magnus (14), kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sitte rundt matbordet. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) var også til stede, men denne gang bak kamera.

I bildeteksten kan kronprinsen fortelle at prins Sverre Magnus sto bak middagen.

- Her på Skaugum er det fullt trykk med hjemmeskole. Magnus har laget Chili con Carne til middag som oppgave i Mat og Helse, skriver kronprinsen, før han hilser til alle som bidrar til å få hjemmeskolen til å gå rundt.

- En god hilsen til alle elever, lærere og foreldre som får hjemmeskole til å fungere. Og til alle som ikke får det til å fungere så godt hele tiden, skriver han videre.

Kronprins Haakon lot også følgerne vite at familiehunden Muffins Kråkebolle var til stede.

Hilser til folket

Dette er imidlertid ikke første gang kongefamilien har gitt lyd fra seg i løpet av de siste ukene. I midten av mars kom det også en hilsen fra kongen og dronningen, som var ute på luftetur rundt Kongsseteren i Oslo.

- Takk for at dere alle gjør det dere kan - både ute i samfunnet og hjemme - for at vi skal komme oss gjennom dette sammen! ⁣⁣Vi ønsker også å takke for alle hyggelige hilsener og omtanke, sto det skrevet til bildet.

For to uker siden kom også kronprinsparet med en hilsen, samt en liten oppdatering, slik de nå har gjort igjen. Den gang delte de også en rekke bilder fra egen tilværelse, blant annet av kronprinsessens vevskunnskap.

- Hos oss er det hjemmekontor, telefonmøter, lekser, turgåing, bading og rutiner som holder moralen oppe. Haakon, barna og jeg sender mange gode tanker til alle som på hver sine hvis holder hjulene i gang om dagen. En ekstra hilsen til dere som føler dere mer ensomme nå. Og til alle som har blitt syke: Måtte dagene bli lettere snart. Min måte å finne ro ser du hvis du blar videre, skrev kronprinsesse Mette-Marit, og siktet til vevingen.

Videre delte kronprinsessen et boktips, før hun sendte en virtuell klem fra vevstua.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

LES OGSÅ: Slik tar de «farvel»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer