William, Kate, Harry og Meghans julebilder:

Deler hittil ukjente familiebilder

Se de britiske hertugparenes julekortbilder her.

FAMILIEIDYLL: I forkant av årets julefeiring har Kensington Palace publisert nye bilder av medlemmer av den britiske kongefamilien. Her er hertugparet og deres tre barn. Foto: Matt Porteous/ Pa Photos/ NTB scanpix
FAMILIEIDYLL: I forkant av årets julefeiring har Kensington Palace publisert nye bilder av medlemmer av den britiske kongefamilien. Her er hertugparet og deres tre barn. Foto: Matt Porteous/ Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul, og for mange betyr det familiefotografering - også for de kongelige. Hvert år pleier kongefamiliene i både Norge og i utlandet å dele offisielle julebilder med folket.

Nå har Kensington Palace publisert to nye bilder som skal trykkes på årets julekort fra medlemmene av den britiske kongefamilien. Bildene har aldri vært publisert tidligere.

HVERDAGSLIG: Årets julebilde av hertugparet er litt annerledes enn de kongelige portrettene man er vant med å se av familien. Foto: Matt Porteous/ Pa Photos/ NTB scanpix
HVERDAGSLIG: Årets julebilde av hertugparet er litt annerledes enn de kongelige portrettene man er vant med å se av familien. Foto: Matt Porteous/ Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

Det første bildet er et familiebilde av prins William (36), hertuginne Kate (36) og deres tre barn, George (5), Charlotte (3) og lille Louis som kom til verden 23. april i år. Bildet er tatt på landstedet Anmer Hall i Norfolk, en del av Sandringham-godset som brukes av kongefamilien.

Bildet viser familien på fem i en hverdagslig setting ute på tur.

Det andre bildet er fra prins Harry (34) og hertuginne Meghan (36) sitt storslåtte bryllup 19. mai i år. Bildet er fra bryllupsmottakelsen på Frogmore House.

ÅRETS JULEKORT: Dette bildet fra Meghan og Harrys bryllupsdag skal brukes på deres julekort i år. Foto: Chris Allerton/ Pa Phiotos/ NTB scanpix
ÅRETS JULEKORT: Dette bildet fra Meghan og Harrys bryllupsdag skal brukes på deres julekort i år. Foto: Chris Allerton/ Pa Phiotos/ NTB scanpix Vis mer

Bildene er tatt av fotografene Chris Allerton og Matt Porteus.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- En avslappet familie

- Akkurat som så mange andre av oss, sender de kongelige julekort til venner og familie. Det er alltid spennende å se hvilke bilder de bruker, og de første ut i år - er britene, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Hun sier at årets bilde av hertugfamilien viser en avslappet familie på tur i skogen - hverdagslig antrukket, og at det er et annerledes og veldig sjarmerende bilde av familien.

- Nytt i år er at prins Harry og hertuginne Meghan også sender ut julekort sammen, og selvsagt har de valgt et blinkskudd fra den aller fineste dagen i året som har gått. Nemlig bryllupsdagen! Det blir imidlertid første og siste gang de er alene på julekortet. Til våren venter de sitt første barn, og neste jul kan vi glede oss til et bilde av to stolte foreldre med en liten prins eller prinsesse i armene, sier Vagle videre.

MEGHANS FØRSTE JUL: I fjor var den første julefeiringen der hertuginne Meghan (36) deltok. I år er hun avbildet på kongefamiliens julekort: Foto: NTB Scanpix
MEGHANS FØRSTE JUL: I fjor var den første julefeiringen der hertuginne Meghan (36) deltok. I år er hun avbildet på kongefamiliens julekort: Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mimelek og tullegaver

Den britiske kongefamilien er også kjent for en rekke andre, og kanskje mer sære juletradisjoner enn bare fotografering. Spesielt er det en en av tradisjonene deres som skiller seg ut litt ekstra.

Familien åpner nemlig julegavene sine på julaften fremfor på første juledag, slik mange gjør i England. Likevel er gaveutdelingen strengt tradisjonsbundet.

Det settes fram bord i «The Red Drawing room» på Sandringham, der bordplatene er delt inn i ulike seksjoner med teip som indikerer hvor gavene til de ulike familiemedlemmene skal plasseres, kommer det frem i en artikkel forfatteren Brian Hoey har skrevet på Wales Online.

Ifølge Brian Hoeys artikkel sniker de kongelige seg ned dit i løpet av ettermiddagen, og legger fram gavene sine i hemmelighet. Under selve gaveutdelingen er det prins Philip (97) som gir den enkelte tillatelse til å åpne gavene sine.

Man skulle kanskje tro at de britiske kongelige forærer hverandre eksklusive julegaver, men det er langt fra sannheten. De morer seg heller med å gi hverandre tullegaver, som ifølge Hoey skal være så billige som mulig.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med Oslo-besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Etter at maten formodentlig har fått synke litt, kaster nemlig familien seg ut i festlige mimeleker. Moroa pågår i hvert fall til midnatt, skal man tro Hoey, og ingen får forlate selskapet før dronning Elizabeth (92) trekker seg tilbake for kvelden.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om romansen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer