Prins Harry og hertuginne Meghan:

Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

I dag er det ett år siden prins Harry og hertuginne Meghan ga hverandre sine ja.

ETT ÅR SIDEN: På denne dagen i fjor, den 19. mai, ga prins Harry og hertuginne Meghan hverandre sine ja. Foto: NTB Scanpix
ETT ÅR SIDEN: På denne dagen i fjor, den 19. mai, ga prins Harry og hertuginne Meghan hverandre sine ja. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dag, den 19. mai, er det ett år siden prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) ga hverandre sine ja i St. George's-kapellet på Windsor slott i London. Eventyrbryllupet, hvor den britiske prinsen fikk sin amerikanske skuespillerkone, ble fulgt av millioner av TV-seere fra alle verdenshjørner.

Et knapt år senere, den 6. mai, har paret også ønsket sitt første barn velkommen, da sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor kom til verden.

I anledning deres første bryllupsdag, er det delt hittil usette bilder fra den store dagen i en bildeserie på prinsen og hertuginnens offisielle Instagramkonto, @Sussexroyal.

Sammen med bildene er det også en beskjed fra paret selv:

«Tusen takk for all kjærlighet og støtte fra så mange av dere rundt om i verden. Hver og en av dere gjorde denne dagen enda mer betydningsfull».

«Du ser fantastisk ut»

På denne dagen i fjor, var det en tydelig rørt prins Harry som tok imot sin brud ved alteret.

Oppdraget med å føre Meghan opp kirkegulvet, var det prins Charles som omsider fikk, etter at det ble kjent at Meghans far ble nødt til å trekke seg fra bryllupet.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

- Harry virket veldig nervøs da han sto og ventet på sin brud, men var tydelig mer avslappet og komfortabel da han fikk Meghan ved sin side. Det viser hvor trygge de er sammen. Paret så virkelig ut til å nyte øyeblikkene og hverandre, uttalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Da Meghan var fremme ved alteret, kunne man så vidt se at prins Harry hvisket noen få ord til henne.

«Du ser fantastisk ut», sa han til vakre Meghan, ifølge News.

Fniste

Prins Harry ga - kanskje ikke overraskende - et rungende ja på at han ville gifte seg med skuespillerkjæresten. Markle sa på sin side at hun skulle være trofast mot Harry, til jubel fra menneskene utenfor kapellet.

Før den tid hadde imidlertid mange lagt merke til at brudeparet fniste da ekteskapsløftene ble lest opp.

FNISTE: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
FNISTE: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Øyeblikket fikk mye oppmerksomhet, da flere spurte seg hva som egentlig foregikk i det småkomiske øyeblikket.

I et intervju med magasinet Town & Country, kunne Meghans skuespillervenninne, Janina Gavankar (37) avsløre at den milde latterkula skyldtes noe som skjedde på utsiden av kirken.

- Noe av det som fikk mange av oss til å le, var lyden fra folkemengden utenfor kirken. Alle begynte å juble da ekteskapsløftene ble lest opp, og vi hørte det godt. Inni kirken var det jo helt stille, fortalte Gavankar til magasinet.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Kjolebytte

I etterkant av vielsen og rundturen i byen for å hilse til folket, dro gjestene rett til St. George's Hall i Windsor slott for lunsj, så videre til bryllupsfesten.

Klokken 20.00 ankom brudeparet Frogmore House for den store etterfesten, der prins Charles var kveldens vert. Festen sto blant annet av fyrverkeri, en helt spesiell meny og musikalske innslag fra Elton John.

KLARE FOR FEST: Det nygifte paret forlot Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der festen fant sted. Foto: NTB scanpix
KLARE FOR FEST: Det nygifte paret forlot Windsor slott for å reise videre til Frogmore House, der festen fant sted. Foto: NTB scanpix Vis mer

Under den private feiringen, der kun 200 personer var invitert, byttet bruden blant annet til en ny kjole. Den hvite, stroppeløse kjolen var designet av den anerkjente designeren Stella McCartney, ifølge Vanity Fair.

Prins Harry hadde på sin side selv byttet ut uniformen med en smoking.

Brudeparet hadde tidligere gitt uttrykk for at de ønsket en nedtonet og avslappet atmosfære. Ifølge Express var det blant annet en «disko»-fest, med iskrembil i hagen, samt at det fantes forskjellige foodtrucker.

Skjulte detaljer

Den kongelige bryllupsfeberen ville ingen ende ta for et år siden. Både i for- og i etterkant av bryllupet dukket det stadig opp nye detaljer fra parets bryllupsdag.

MIDTPUNKTET: Bryllupet og dette kysset ble sett av millioner verden over. Foto: NTB Scanpix
MIDTPUNKTET: Bryllupet og dette kysset ble sett av millioner verden over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet kom det frem at det lange, vakre brudesløret Meghan bar hadde en noe spesiell historie.

Meghan Markle ønsket nemlig at alle de 53 landene i det britiske samveldet skulle være representert under seremonien. Det ble løst ved at britiske Clare Waight Keller, ved det franske motehuset Givenchy, designet et slør med blomsterbroderier som representerer den særegne floraen i alle disse landene.

LES OGSÅ: Giftet seg på samme dag som Meghan og Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer