Prins Philips begravelse:

Deler «hemmelig» bilde før begravelsen

Dronninga deler et privat og unikt bilde med offentligheten.

PRIVAT: Fredag delte den britiske monarken dette private familiebildet med prins Philip. Lørdag begraves prinsen i St. Georges kapell i Windsor. Foto: Grevinne Sophie / Reuters / NTB
PRIVAT: Fredag delte den britiske monarken dette private familiebildet med prins Philip. Lørdag begraves prinsen i St. Georges kapell i Windsor. Foto: Grevinne Sophie / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag klokka 16.00 norsk tid begraves dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Prinsen gikk bort fredag i forrige uke, 99 år gammel.

Den britiske monarken mistet en nær støttespiller og fortrolig ektemann gjennom over 70 år da prinsen gikk bort. En rekke medlemmer av den britiske kongefamilien har delt minneord etter dødsfallet, men dronninga selv har holdt seg heller taus.

Fredag kveld delte hun imidlertid en hyllest til ektemannen, som hun giftet seg med i 1947. Samtidig som de siste detaljene om begravelsen ble avslørt, delte 94-åringen også et privat bilde sammen med prins Philip fra 2003.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Aldri delt før

Bildet har aldri vært delt med offentligheten før, og er tatt av svigerdattera grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57). På bildet smiler ekteparet til kameraet, og de ser tydelig ut til å trives i hverandre selskap.

Bildet er tatt i Coyles of Muick, ikke langt unna familiens landsted Balmoral i Skottland. Ifølge Sky News har ekteparet vært på ferie i området mange ganger opp gjennom åra.

«Dronninga ønsker å dele dette private bildet med hertugen av Edinburgh på toppen av Coyles of Muick i Skottland i 2003», heter det i innlegget som blant annet er delt på Instagram.

Videre står det:

«Hennes majestet og kongefamilien er takknemlige for alle meldingene og kondolansene fra hele verden, og har blitt rørt av å se og høre så mange mennesker dele gode minner om hertugen, i feiringen av hans liv».

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

Begraves lørdag

Prins Philip blir stedt til hvile i St. Georges kapell i Windsor klokka 16.00 lørdag, norsk tid. Den kongelige begravelsen blir som kjent kraftig nedskalert på grunn av pandemien, og bare et utvalgt knippe gjester er derfor til stede når kongefamilien tar et siste farvel med prinsen.

Ifølge BBC vil prinsens kiste bli fraktet fra kongefamiliens private kapell i Windsor og ned til St. Georges kapell kort tid før seremonien starter lørdag.

Kista vil være dekket med en rekke elementer som representerer prinsens liv, blant annet hans eget flagg som viser hans tilknytning til Hellas, Danmark, Edinburgh og Mountbatten-familien. Ei matroslue og et sverd er også noen av gjenstandene som vil pryde kisten.

Ifølge BBC er det ventet at medlemmer av kongefamilien vil gå bak kista fram til kapellet. Dronning Elizabeth kommer seg dit med bil.

LES OGSÅ: Ut mot reaksjonene: - Ikke slemt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer