Prins Philip:

Deler helseoppdatering

Prins William uttaler seg om bestefarens sykehusinnleggelse

HAR DET BRA: Prins William forteller at bestefaren prins Philip har det bra på sykehus, og at legene følger godt med på ham. Her er de sammen i 2015. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
HAR DET BRA: Prins William forteller at bestefaren prins Philip har det bra på sykehus, og at legene følger godt med på ham. Her er de sammen i 2015. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Philip (99) har de siste åra hatt flere utfordringer med helsa, og i midten av februar ble han innlagt på sykehus etter å ha følt seg uvel. Det bekreftet Buckingham Palace, som den gang opplyste om at prins Philip ville bli værende på sykehuset for observasjon og for å få hvile.

- Hans kongelig høyhet, hertug av Edinburgh, ble lagt inn på King Edward VII Hospital i London tirsdag kveld, sa en talsperson for Buckingham Palace forrige uke.

Nå forteller prins William at bestefaren har det «bra», og at legene følger nøye med på ham på sykehuset, ifølge Sky News.

Det gjorde han i forbindelse med et besøk til et vaksinesenter i King's Lynn i Norfolk.

Prins Philips innleggelse skjedde etter råd fra 99-åringens lege. Samtidig opplyste talspersonen i helgen om at Philip ville bli værende på sykehuset for observasjon og hvile.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Ble vaksinert

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte da at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer.

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Buckingham Palace opplyste i starten av januar om at dronning Elizabeth og ektemannen hadde blitt vaksinert.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Prins Philip, som fyller 100 år senere i år, pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017 på grunn av helsetilstanden. 99-åringen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1952, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

LES OGSÅ: Grønt lys for «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer