Hertuginne Meghan og prins Harry:

Deler detaljer om tiden fremover

I et innlegg på hertugparets nettside kommer det fram flere punkter om tiden fremover.

NYTT INNLEGG: På hertuginne Meghan og prins Harrys nettside har det nå blitt delt et lengre innlegg som går nærmere inn på hva slags endringer de står overfor i tiden fremover. Foto: NTB Scanpix
NYTT INNLEGG: På hertuginne Meghan og prins Harrys nettside har det nå blitt delt et lengre innlegg som går nærmere inn på hva slags endringer de står overfor i tiden fremover. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden det ble kjent at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) ønsket å trekke seg tilbake fra sine offisielle plikter, har det dukket opp flere spørsmål. Et av dem har vært knyttet til om paret fortsatt kan bruke tittelen «Sussex Royal», siden de ikke representerer Storbritannia mer.

Denne tittelen bruker ekteparet både på sin Instagram-profil og nettside, og i tillegg søkte paret nylig om å patentere navnet slik at de eventuelt kunne ha brukt det ved senere anledninger.

Dette skal dronning Elizabeth ha vært en sterk motstander av, uten at kongehuset har uttalt seg om det stemmer og eventuelt hvorfor.

I går kom det imidlertid frem at hertugparet har føyet seg etter dronningas ønsker. Overfor Evening Standard og Sky News fortalte en av talspersonene til hertugparet at Harry og Meghan vil fokusere på å starte en ny non-profit-organisasjon, og at den ikke kommer til å hete «Sussex Royal Foundation». Dette på grunn av britiske regelverk.

Videre kom det frem at hertugparet ikke har planer om å bruke «Sussex Royal» noen steder etter våren 2020, og at søknaden om patent har blitt trukket.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Fortsatt en verdsatt del av familien

Etter gårsdagens oppdatering har det nå blitt publisert en detaljert forklaring på hvordan prins Harry og hertuginne Meghan vil bevege seg bort fra sitt kongelige liv. Dette ble delt i form av et innlegg på parets nettside, Sussexroyal.

Det melder flere medier, deriblant Fox News og Independent.

- Vi er glade for å kunne dele en oppdatering med dere om mange av detaljene som ble avtalt på møtet med kongefamilien i januar 2020, som beskriver hertugen og hertuginnen av Sussex' nye roller med virkning våren 2020, starter innlegget med.

Videre står det at hertugparet opprinnelig hadde et ønske om å dele nyheten om planene for våren 2020 på et tidligere tidspunkt. Dette for å «dempe enhver forvirring og påfølgende feilrapportering».

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På nettsida opplyses det blant annet om at det skal foretas en tolv måneder lang gjennomgang når hertugparet begynner i sine «reviderte roller» i slutten av mars. Det blir videre forklart at kongefamilien «respekterer og forstår» hertugparets ønske om å leve et mer selvstendig liv, og at de fortsatt er en verdsatt del av dronning Elizabeths familie.

Mister kontoret

Det kommer også frem at prins Harry og hertuginne Meghan vil bli «privatfinansierte medlemmer av kongefamilien med tillatelse til å tjene sine egne penger». De vil også ha evnen til «å forfølge sine egne private veldedige interesser».

Prins Harry og hertuginne Meghan gjør det klart at selv om de formelt vil bli kjent som Hans Kongelige Høyhet, hertug av Sussex, og hennes kongelig høyet, hertuginne av Sussex, vil ikke deres HRH-titler lenger bli aktivt brukt.

JULEBORDSINSPIRASJON: La deg inspirere av hårsveisen til Meghan Markle når julebordssesongen kommer i gang. Vis mer

På nettsida står det også at hertugparet ikke lenger vil ha et eget kontor på Buckingham Palace.

- Hertugen og hertuginnen delte denne nyheten personlig med de ansatte i januar da de visste om avgjørelsen, og har samarbeidet tett med sine ansatte for å sikre en jevn overgang for hver og en av dem, står det i innlegget.

- I løpet av den siste halvannen måneden har hertugen og hertuginnen forblitt aktivt involvert i denne prosessen, noe som forståelig nok har vært trist for hertugparet og deres lojale medarbeidere, heter det videre.

Vil fortsatt kreve sikkerhetstiltak

Mens hertugparet ikke lenger vil delta i kongelige plikter, vil prins Harry beholde sin plass i tronfølgen som nummer seks, bak sin far, prins Charles, sin bror, prins William, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis.

Det har også blitt stilt spørsmål ved sikkerhetssituasjonen rundt paret. På hertugparets nettside opplyses det at de fortsatt vil kreve sikkerhet for å beskytte seg selv og deres sønn.

- Dette baserer seg på hertugens offentlige vesen, gitt at han er født inn i kongefamilien, samt hans militærtjeneste, hertuginnens offentlige vesen og det delte trussel- og risikobildet som er blitt dokumentert de siste åra, heter det i forklaringen.

- Ingen ytterligere detaljer kan deles, da dette er klassifisert informasjon av sikkerhetsmessige årsaker, står det videre.

I løpet av våren 2020 vil hertugparets digitale kanaler bli oppdatert, og omverdenen skal bli introdusert for den neste spennende fasen i livet deres. Hva de skal kalle Instagram-kontoen og nettsida si fremover, er foreløpig ikke offentlig kjent.

LES OGSÅ: Bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer