Märtha Louise:

Debuterte som travkusk og tapte

- Kjenner jeg prinsessen rett så er hun litt småsur.

VAR NERVØS: Prinsesse Märtha Louise debuterte for første gang som travkusk på Biri lørdag. Til Se og Hør forteller hun at hun var veldig nervøs. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VAR NERVØS: Prinsesse Märtha Louise debuterte for første gang som travkusk på Biri lørdag. Til Se og Hør forteller hun at hun var veldig nervøs. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det duket for det årlige veddeløpet, oppkalt etter prinsesse Märtha Louise (46) selv, på travbanen på Biri.

Løpet, som prinsessen fikk i konfirmasjonsgave, har vært arrangert siden 1985 men lørdag var første gang prinsessen var til stede. I utgangspunktet for å dele ut to priser, men prinsessen overrasket mange da hun satte seg bak hesten selv.

- Det har liksom ikke passet for henne å ta turen, Men i år var hun klar. Hun kommer som privatperson, og skal være der hele dagen, kunne megler Hans Christian Gjestvang i firmaet Gjestvang & partners, som sponser prinsessen, fortelle til VG i forkant av løpet.

Nervøs

Märtha takket nemlig ja til å delta i ponniløpet med sin kompanjong i firmaet Hest 360, Geir Kamsvåg, allerede i mars.

TAPTE: Märtha Louise tapte mot Geir Kamsvåg i sitt første hesteløp, men er fremdeles like blid. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TAPTE: Märtha Louise tapte mot Geir Kamsvåg i sitt første hesteløp, men er fremdeles like blid. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har vært litt nervøs det siste døgnet. Da dette ble bestemt i mars tenkte jeg at det var lenge til. Siste døgnet har det kriblet litt, forteller Märtha om kuskedebuten til Se og Hør.

For å vite hva hun gikk til hadde prinsessen gjort noen forberedelser.

- Vi har forberedt oss med et ponniløp på Sørlandet travpark, også har vi mentalt prøvd å motivere oss til å stille opp, forteller Kamsvåg til Se og Hør.

- Jeg kjørte en gang, varmblods, på Jarlsberg for noen uker siden. Det er den eneste gangen jeg har kjørt før. Det gikk styggfort så jeg har vært nervøs for at det skulle gå så fort i dag. Men det gjorde det ikke, så jeg fikk konsentrert meg, legger Märtha til.

Tapte

Til tross for prinsessens lange erfaring som rytter gikk det likevel ikke veien denne gangen.

FØRSTE GANG: Prinsesse Märtha Louise i sitt første løp på travbanen på Biri. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FØRSTE GANG: Prinsesse Märtha Louise i sitt første løp på travbanen på Biri. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ifølge Se og Hørs fotograf på stedet fikk Märtha litt problemer med ponnien under løpet. Hesten begynte nemlig å galoppere, og prinsessen så ingen annen utvei enn å roe ned hesten. Dermed løp Kamsvåg fra prinsessen og vant løpet.

- Slik jeg kjenner prinsessen ble hun litt småsur, forteller Kamsvåg med et glimt i øyet til Se og Hør etter løpet.

GODT FORBEREDT: Prinsesse Märtha Louise varmet opp noen uker før på travbanen Jarlsberg for å vite hva hun gikk til. Heldigvis gikk det ikke like fort denne gang som det gjorde da. Her står hun sammen dagens vinnerhingst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODT FORBEREDT: Prinsesse Märtha Louise varmet opp noen uker før på travbanen Jarlsberg for å vite hva hun gikk til. Heldigvis gikk det ikke like fort denne gang som det gjorde da. Her står hun sammen dagens vinnerhingst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

På Instagram har også prinsessen delt bilder fra dagens begivenhet.

- Takk for lånet av vakre Felix. Han bidro til et bra løp mot Geir Kamsvåg og Ångmann, men de slo oss på målstreken. Vi kommer til å ta dere neste gang, skriver hun til bildene.

Lang erfaring

Märtha Louise har gjort stor suksess på hesteryggen. Allerede som åtteåring begynte hun med ridning, men la opp som profesjonell sprangrytter for 16 år siden. Hun var på et høyt nivå i sprangridning i mange år, og fikk mange gode plasseringer i en rekke internasjonale mesterskap før hun la opp.

Etter bruddet med Ari Behn (45) i 2016 fant hun tilbake til hestesporten igjen, og gjorde hun comeback i sin første internasjonale sprangridningskonkurranse for første gang på 17 år under Oslo Horse Show.

Prinsessen lå i hardtrening en lang periode i forkant av konkurransen, og satt seg i salen med «skrekkblandet fryd», het det i pressemeldingen fra Kingsland Oslo Horse Show den gang.

Falt av hesten

Siden da har man stadig fått sett Märtha på hesteryggen. I fjor deltok hun blant annet i Oslo Horse Show. Dessverre førte årets deltakelse til at hun må holde seg borte fra hesteryggen de neste ukene.

Under en brå sving på vei inn til et hinder endte nemlig prinsessen med å falle av hesten.

Prinsessen smilte og lo og så ikke ut til å ha blitt skadet i fallet da hun fulgte hesten av banen. Samme kveld delte hun imidlertid på sin Instagram-profil at fallet resulterte i et brukket ben.

Heldigvis gikk det bra med prinsessen, men kunne ikke delta i resten av konkurransen.

Følger mammas fotspor

Märtha Louises store interesse for hest ser ut til å ha smittet over på døtrene.

I oktober i fjor imponerte Leah Isadora (13) stort på hesteryggen da hun deltok på ponnigaloppen under Oslo Horse Show, hvor hun vant konkurransen sammen med ponnien «Freud».

En tydelig stolt Märtha Louise la ut følgende bilde på Instagram med bildeteksten «Noen gjør det bra i familien uten å brekke beinet i #kohs. Leah vant ponnigaloppen søndag på verdens beste Freud.»

Opptrådte med søstrene

Sammen med søstrene Maud Angelica (15) og Emma Tallulah (9) driver Leah Isadora også med den krevende grenen «voltige» i Lommedalen Ride- og kjøreklubb. Grenen er en blanding av turn og dans på en hest mens den er i bevegelse.

Under Oslo Horse show i 2016 opptrådte alle tre søstrene i denne grenen.

Den gang var Leah utkledd som Wendy fra Peter Pan, og underveis lå hun strak over skuldrene til to av teammedlemmene på hesten.

LES OGSÅ: - Hun var utrolig slank og blek

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer