­

- De stiller Kate og William helt i skyggen

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel får skryt for familiens julehilsen i Storbritannia.

VELDIG ULIKE: Sveriges kronprinsessefamilie får oppmerksomhet i Storbritannia for sin festlige og folkelige julehilsen - som skiller seg mye fra juleportrettet til det britiske hertugparet. Foto: Raphael Stecksén / Kungahuset.se/ Chris Jackson/Kensington Palace via AP/ NTB scanpix
VELDIG ULIKE: Sveriges kronprinsessefamilie får oppmerksomhet i Storbritannia for sin festlige og folkelige julehilsen - som skiller seg mye fra juleportrettet til det britiske hertugparet. Foto: Raphael Stecksén / Kungahuset.se/ Chris Jackson/Kensington Palace via AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Før jul hvert år pleier kongefamiliene i både Norge og utlandet å dele offisielle julebilder med folket.

Denne uken har både den norske kongefamilien og det svenske kronprinsesseparet delt sine julehilsener, og det samme har prins William (35) og hertuginne Kate (35) gjort - sammen med prinsesse Charlotte (2) og prins George (4).

Hertugparet og deres to sjarmtroll ble fotografert av Chris Jackson, som er en av det britiske kongehusets faste fotografer. På det offisielle julebildet matcher det flotte firkløveret hverandre i lyseblått - slik den svenske kongefamilien for øvrig gjorde på et portrett tidligere i år.

Imidlertid er britiske Daily Mail langt fra fornøyd med det svært formelle familieportrettet til William og Kate, som avisen mener er for tradisjonelt og sobert - i hvert fall sammenlignet med den svenske kronprinsessefamiliens!

Saken fortsetter nedenfor.

- De gjør Kate og William til skamme, påpeker Daily Mail i tittelen som omtaler julebildene, og feller følgende dom:

«Den årlige kampen mellom de kongelige julekortene er godt i gang, og det ser ut til at den svenske kronprinsessefamilien har trumfet alle de andre når det gjelder festlig stemning».

Ute i naturen

Dette er for øvrig ikke den eneste gangen kronprinsesse Victoria (40), prins Daniel (44), prins Oscar (1) og prinsesse Estelle (5) får oppmerksomhet for julehilsenen sin til det svenske folk.

I fjor overrasket familien med en original hilsen i form av en videosnutt, som viste familien sammen rundt et bål i Tyresta nasjonalpark mens de spiste pølser i brød.

Dette var første gang kronprinsesseparet delte en videohilsen før jul, og i år bestemte de seg for å gjenta suksessen. I tillegg til å publisere en rekke sjarmerende bilder på prinsesse Estelles offisielle Facebook-side, har familien delt en julevideo på det svenske kongehusets YouTube-kanal.

I årets julevideo kan man blant annet se familien på fire leke sammen i snøen ved Haga slott i Stockholm, der kronprinsesseparet har bodd siden 2010.

- Nesten viktoriansk

Daily Mail har spesielt bitt seg merke i at Sveriges tronarving deltar i snøballkrig og aking med barna og ektemannen.

Avisen mener at inntrykket den svenske kronprinsessefamilien gir, ikke kunne vært mer annerledes enn det mer oppstilte og lite folkelige familieportrettet til Kate og William:

- De gikk for en mer formell, nesten viktoriansk, posering i år, og bildet var åpenbart ikke tatt like før jul, ettersom hertuginnen har langt hår og ikke er synlig gravid på bildet (...) I tillegg fulgte det ikke med noen video som viste familien kose seg med julestemning på landet, mener Daily Mail.

Før påsken i fjor delte derimot prins William og hertuginne Kate noen mer folkelige familiebilder med royalister i både inn- og utland.

Den gang tok hertugparet med barna på sin første skiferie til de franske alpene, og firkløveret ble knipset i skibakken av en heldig fotograf fra Press Association.

På de søte bildene kunne man blant annet se Kate og William tulle med hverandre i snøen, mens prinsesse Charlotte og prins George var iført sporty bobledresser.

LES OGSÅ: Reiste sammen til Paris i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer