- De sørger med sitt folk

Kongeekspert Kjell Arne Totland tror de kongelige har vært en stor trøst for mange i tiden etter terrorhandlingene.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Søndag deltok kongefamilien i gudstjenesten og minnekonserten til minne om ofrene etter 22. juli i fjor.

Kongefamilien har spilt en sentral rolle i etterkant av terrorhandlingene og kongehusekspert Kjell Arne Totland tror de har vært en stor trøst for mange.

- Jeg føler kongefamilien har vært enestående i denne perioden. Samme kveld var kongen på TV og jeg har aldri sett ham så preget før.  Jeg synes de på en enestående måte viste seg som et samlende symbol for vårt land. De sørger med sitt folk og de gråter med sitt folk, samtidig som de viser oss veien videre, sier han til Seoghør.no.

Både kongen, dronningen, kronprinsessen og kronprinsen har ikke skjult sine følelser og har flere ganger grått sammen med det norske folk.

Totland tror oppgaven som offentlige personer har vært ekstra vanskelig etter 22. juli.

- Jeg tror det har vært vanskelig for dem. De er en personifisering av vår nasjonale identitet og det lever de med.

Han mener de kongelige har opptrådt eksemplarisk i tiden etter terrorangrepet.

- På enestående vis har de vist seg både som mennesker og de samlende skikkelser som kongefamilien kan være i vonde og vanskelige situasjoner. Nå opplevde vi igjen den enestående kraften i å ha et kongehus som er der for oss alle.

Kongefamilien har vært svært personlig engasjert i sine møter med menneskene som ble preget av tragedien.

- Dagen etter dro konge- og kronprinsparet til Sundvollen. Kongen har selv fortalt at han aldri har klemt så mange ukjente mennesker. Man kommer aldri over å miste noen i en slik situasjon, men jeg tror det er en enorm trøst å kunne si at kongen og dronningen var der og trøstet oss.
  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det har vært et uvirkelig år  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer