Kronprinsfamilien:

- De ser nesten voksne ut

Kronprinsfamilien tilbringer sommeren tradisjonen tro på Dvergsøya i Kristiansandsfjorden.

FAMILIE PÅ TUR: Tidligere denne uka ble kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fotografert sammen med barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus på sommerstedet Dvergsøya. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
FAMILIE PÅ TUR: Tidligere denne uka ble kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fotografert sammen med barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus på sommerstedet Dvergsøya. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer
Publisert

Det har nesten blitt tradisjon for den norske kronprinsfamilien å hver sommer dele offisielle familiebilder med det norske folk.

I likhet med i fjor, har kronprinsparet og deres to barn Ingrid Alexandra (16) og Sverre Magnus (14) stilt opp til kongelig fotografering på familiens sommersted på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Der har familien feriert hver sommer i en årrekke. I år var også familiehundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle med på de fleste av bildene.

Bildeserien består av en rekke fotografier av kronprinsfamilien i sommerlige og naturskjønne omgivelser på landstedet. Kongehuset har også delt et eget portrett av kronprins Haakon, som fyller 47 år 20. juli.

Se og Hør har fått opplyst at feiringen blir privat.

SOMMER: Kronprinsfamilien har feriert på Dvergsøya de siste ti åra. Her er kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus samlet. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
SOMMER: Kronprinsfamilien har feriert på Dvergsøya de siste ti åra. Her er kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus samlet. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, sier at kronprinsens bursdagsfeiring nok vil finne sted på Dvergsøya i år som alle andre år.

- Fødselsdagsfeiringen på Sørlandet har blitt en tradisjon for familien, som hvert eneste år legger noen sommeruker til Mette-Marits hjemsted, sier han til Se og Hør.

PÅ SOMMERSTEDET: Hundene var selvfølgelig en del av den kongelige fotograferingen. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
PÅ SOMMERSTEDET: Hundene var selvfølgelig en del av den kongelige fotograferingen. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

- Superfresh

Stavseng sier at kronprinsfamilien som regel får storfint besøk av venner og familie på Haakons bursdag, med både gaver og sprudlende humør.

NYE BILDER: Hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle var også med. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
NYE BILDER: Hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle var også med. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

- Kongeskipet har også tidligere ankret opp utenfor Dvergsøya, slik at kong Harald og dronning Sonja har fått feiret sønnen og hilst på Mette-Marit og barnebarna.

LEDER VEI: Prinsesse Ingrid Alexandra og resten av kronprinsfamilien på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
LEDER VEI: Prinsesse Ingrid Alexandra og resten av kronprinsfamilien på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

Kongehuseksperten sier videre at fotograferingen fant sted i skogen på landstedet i forrige uke, og han har bitt seg merke i at kronprinsesse Mette-Marit (46) har byttet kjoler mellom bildene.

FYLLER ÅR: Kronprins Haakon fyller 47 år 20. juli. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud
FYLLER ÅR: Kronprins Haakon fyller 47 år 20. juli. Foto: NTB Scanpix / Lise Åserud Vis mer

- Hun ser umåtelig sprek og sommerbrun ut på bildene, og familien ser ut til å ha funnet sommerroen på hytta. Mette-Marit ser superfresh ut, sier Stavseng.

- Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har begge vokst mye det siste året, og de ser nesten voksne ut på de nye bildene, legger han til.

Tidligere i sommer bekreftet Guri Varpe ved slottet til Se og Hør at kongefamilien vil tilbringe sommerferien i Norge, og at kronprinsfamilien ferierer på Sørlandet.

KONFIRMERES: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres lørdag 31. august. Video: Rød Løper. Vis mer

Fast residens

Ifølge NRK har kronprinsfamilien leid villaen Vogts villa på Dvergsøya i Kristiansandsfjorden fast hver sommer siden 2010. Kronprinsfamilien har riktignok ikke øya helt for seg selv, selv om eiendommen ligger skjermet til.

Landstedet ligger idyllisk til utenfor kronprinsesse Mette-Marits fødeby, Kristiansand. Det ser absolutt ut til at kronprinsfamilien trives på øya, og nylig la Mette-Marit ut et bilde av kronprinsen på Instagram mens han holdt på med vindsurfing i sjøen.

View this post on Instagram

Sommersjefen 🐠🐟🐬🐳

A post shared by H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm) on

Tidligere i år ble det kjent at kronprinsfamilien hadde inngått en ny leieavtale av Dvergsøya, etter at tiårsavtalen utløp i april. I denne omgang har leieavtalen en varighet på fem år, skrev Fædrelandsvennen.

Kronprinsparet betalte drøyt 200 000 i leie for eiendommen sist år, og ifølge avisa er leieprisen på det samme nivået i den nye avtalen. Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon eier også ei hytte i Uvdal.

Sommerhilsen fra Mågerø

Dette er riktignok ikke det første sommerbildet kongefamilien deler i år. Tidligere i juli delte kongefamilien nemlig en sommerhilsen fra kong Harald (83) og dronning Sonjas (83) sommersted Mågerø på Tjøme, der en nesten fulltallig kongefamilie smilte til kameraet.

Til stede var kongeparet og hele kronprinsfamilien, men mange bet seg kanskje merke i at prinsesse Märtha Louises (48) yngste datter, Emma Tallulah Behn (11), glimret med sitt fravær.

Hun var nemlig det eneste av kongeparets barnebarn som ikke var å se på bildet - men det var det en helt spesiell grunn til.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, bekreftet overfor Billedbladet at 11-åringen deltok på et ridestevne i Sandnes da bildet ble tatt, og at hun følgelig ikke fikk vært til stede under fotograferingen.

På Instagram avslørte den stolte mora at Emma Tallulah stakk av med seieren i ridekonkurransen - så dermed gikk det nok helt fint for 11-åringen at hun gikk glipp av fotograferingen.

LES OGSÅ: - Jeg er masse alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer