Hertuginne Meghan og hertuginne Kate

- De prøver litt for hardt

Skal man tro kroppsspråket til Meghan og Kate, er konflikten alt annet enn over.

AVSLØRT?: En ekspert på kroppsspråk hevder at de to hertuginnene prøvde for hardt da de ankom gudstjenesten første juledag sammen. Foto: NTB scanpix
AVSLØRT?: En ekspert på kroppsspråk hevder at de to hertuginnene prøvde for hardt da de ankom gudstjenesten første juledag sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag var det mange som lot seg begeistre av hertuginne Kate (36) og hertuginne Meghan (37). De ankom nemlig den tradisjonelle gudstjenesten i St. Mary Magdalene-kirken i Strandingham i Norfolk sammen, etter at det i flere måneder har gått rykter om at de egentlig er bitre fiender.

Flere tolket opptrinnet som at de to hadde funnet tilbake til hverandre, og at ryktene som verserte om dem faktisk bare var rykter.

Begge hadde hver sin prins i armen på sine respektive sider, og hertuginnene ble fotografert og filmet mens de småpratet og smilte mot hverandre før den ærverdige tradisjonen.

Likevel er det ikke alle som har latt seg overbevise av den mektige duoen. Ekspert på kroppsspråk, Judi James, er under oppfatning av at de to hertuginnene egentlig bare prøver å få ryktene ut av verden.

VELKLEDDE: Blitsregnet startet for alvor da de to hertuginnene bestemte seg for å ankomme gudstjenesten sammen. Nå stilles det spørsmål om samspillet mellom dem var ekte, eller bare et spill for galleriet. Foto: NTB scanpix
VELKLEDDE: Blitsregnet startet for alvor da de to hertuginnene bestemte seg for å ankomme gudstjenesten sammen. Nå stilles det spørsmål om samspillet mellom dem var ekte, eller bare et spill for galleriet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spill for galleriet?

Det er overfor Daily Mail at eksperten har uttalt seg om Kate og Meghan. Hun mener flere faktorer ved måten enkelte av dem beveger seg på avslører mye om det faktiske forholdet de har.

- Det minner meg om politisk kroppsspråk. Dette er det politikere gjør når de vandrer rundt med andre statsoverhoder og vil vise tilhørighet eller makt, forteller eksperten, og fortsetter:

- GESTIKULERER: Hadde hertuginnene en god samtale, eller prøvde de bare å få det til å se slik ut? Det spørsmålet stiller eksperten overfor Daily Mail. Foto: NTB scanpix
- GESTIKULERER: Hadde hertuginnene en god samtale, eller prøvde de bare å få det til å se slik ut? Det spørsmålet stiller eksperten overfor Daily Mail. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De går i samme tempo, og de speiler hverandre såpass mye at det virker som de tenker helt likt. Kate løfter sin venstre hånd samtidig som Meghan gjør det. De gestikulerer overdrevent begge to for å vise at de har en samtale. Det ser ut som de fremfører noe, og de prøver litt for hardt, mener eksperten.

James påpeker også at smilet til hertuginne Kate ser litt skeivt ut. Vanligvis smiler hun uten problem, men på bildene som ble tatt første juledag kan det virke som hun strever med å holde det påklistret, mener eksperten.

- INGEN SIGNALER: Eksperten mener å lese at tonen mellom prins William og prins Harry var dårlig. Foto: NTB scanpix
- INGEN SIGNALER: Eksperten mener å lese at tonen mellom prins William og prins Harry var dårlig. Foto: NTB scanpix Vis mer

En annen detalj James har bitt seg merke i, er at hertuginnenes ektemenn ikke ser på hverandre. Samtidig som det har gått rykter om at det er dårlig stemning mellom de to hertuginnene, vil onde tunger også ha det til at det skal være isfront mellom de to prinsebrødrene - William (36) og Harry (34).

- De er alltid blitt sett mens de ler og vitser med hverandre. Men her har begge hendene i lommene, og ingen viste noen signaler til hverandre, forklarer eksperten.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Full krangel

De siste månedene har det, som nevnt, versert rykter om at de to britiske hertuginnene og svigerinnene Meghan og Kate skal være i tottene på hverandre.

I slutten av november kom nyheten om at Harry og Meghan skal flytte ut fra Kensington Palace - angivelig på grunn av uenigheter mellom de to hertuginnene.

Ifølge The Sun er planen at hertugparet skal flytte i løpet av neste år, til Frogmore Cottage i Windsor. Det skal være dronning Elizabeth (92) som har tildelt hertugparet deler av det kjente huset - som har vært i kongefamilien siden 1680.

FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være igang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix
FROGMORE HOUSE: Hertuginne Meghan og prins Harry skal allerede være igang med å gjøre Frogmore Cottage, som ligger på eiendommen til Frogmore House, til sitt eget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Huset, som tidligere har vært bebodd av kongelige, som dronning Charlotte i 1792 og prinsesse Helene, datteren til dronning Victoria, i 1866, rommer hele 10 soverom, et eget barneværelse, treningsrom og yogastudio. Den enorme plassen, og spesielt barneværelset, kan komme godt med om noen måneder når hertuginne Meghan skal føde.

Det kan også være bra at hertugparet av Sussex nå vender nesen hit, for å unngå ytterligere krangler.

DÅRLIG STEMING: Det skal angivelig være på grunn av Meghan og Kate at prins Harry og Meghan ønsket å flytte. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMING: Det skal angivelig være på grunn av Meghan og Kate at prins Harry og Meghan ønsket å flytte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så sent som før jul ble det også hevdet at Meghan og Kate hadde kranglet høylytt i forkant av prinsebryllupet i mai. Krangelen skal ha handlet om passformen til kjolen til tre år gamle prinsesse Charlotte, og de skal ha vært svært uenige.

Det har også stormet kraftig rundt hertuginne Meghan, som for andre gang den siste tiden har mistet en ansatt, og som nå omtales som «den vanskelige hertuginnen».

Kate og Meghan feiret jul sammen i år, men det har ikke dukket opp noe informasjon om hvordan julefeiringen egentlig gikk for seg. Hvis stemningen fortsatt er dårlig mellom dem, og brødrene fortsatt har et dårlig forhold, kan det ha vært anspent stemning rundt det julepyntede middagsbordet.

LES OGSÅ: Derfor bryter han juletradisjonen etter seks år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer