BURSDAGSBARNA: Tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine av Danmark fyller 7 år i dag. Foto:Montasje/Jens Rosenfeldt
BURSDAGSBARNA: Tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine av Danmark fyller 7 år i dag. Foto:Montasje/Jens RosenfeldtVis mer

Prinsesse Josephine og prins Vincent:

De kongelige tvillingene sjarmerer hele Danmark

Det danske kronprinsparets yngste barn feiret den store dagen sin med nye bilder.

(Se og Hør): Det danske kronprinsparet Mary (45) og Frederik (49) sine yngste barn, prinsesse Josephine (7) og prins Vincent (7), fyller år i dag og det skal naturligvis feires.

Det danske hoffet har markert dagen med nye bilder av de unge kongelige, som har mye å se frem til.

I år blir det en helt spesiell bursdag for tvillingene, fordi det er første gang de feirer dagen sin som skoleelever.

FAMILIEN SAMLET: Dronning Margrethe (77), sammen med kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og barna Isabella, Christian og tvillingene Josephine og Vincent. Her er familien under sin årlige fotografering utenfor Grasten slott i Danmark. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN SAMLET: Dronning Margrethe (77), sammen med kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og barna Isabella, Christian og tvillingene Josephine og Vincent. Her er familien under sin årlige fotografering utenfor Grasten slott i Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Søsknene skal tilbringe dagen med den nærmeste familien og skolekameratene på Tranegårdskolen, i Hellerup, ifølge det danske Billedbladet.

Går i forskjellige klasser

De to sjarmtrollene begynte på skolen tidligere i høst, og ble plassert i to ulike klasser etter kronprinsparets ønske. Det avslørte de under pressemøtet like før skolestart.

- Det er vårt valg, de ser hverandre i frikvarterene og hjemme. De er hverandres beste venner, så vi tror ikke at det er usunt for dem å få noen nye kamerater, forklarte Kronprins Frederik den gang.

SPENTE SKOLEBARN: Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary fulgte to spente tvillinger til sin første skoledag tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix
SPENTE SKOLEBARN: Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary fulgte to spente tvillinger til sin første skoledag tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vincent og Josephine begynte på samme skole som sine storesøsken prins Christian (12) og prinsesse Isabella (10).

Dagen var helt spesiell for kronprinsparet, da dette var deres tredje gang de fulgte barna til sin første skoledag.

- Det føles bra. Det går den rette veien. Det er jo alltid spennende, og det er jo dette man ønsker for sine barn, fortalte kronprins Frederik til danske Se og Hør.

For kronprinsesse Mary var det mer følelser i sving, og hun innrømte at det var litt vanskelig.

Bor 100 meter unna besteforeldrene

Se og Hørs kongeekspert Anders Johan Stavseng sier at tvillingene ser ut til å stortrives sammen:

- De to tvillingene bor sammen med resten av kronprinsfamilien i et eget pale på Amalienborg slott. 100 meter unna bor besteforeldrene, dronning Margrethe og prins Henrik. Her er tvillingene rett som det er på besøk.

SØSKENFLOKKEN: Mary med sine fire barn, fra venstre Isabella, Josephine, Vincent og Christian. Her er de avbildet under 18-års bursdagen til prins Nikolai. Foto: NTB Scanpix
SØSKENFLOKKEN: Mary med sine fire barn, fra venstre Isabella, Josephine, Vincent og Christian. Her er de avbildet under 18-års bursdagen til prins Nikolai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mary og Frederik prøver å oppdra barna så normalt som mulig. De hjelper til med levering og henting på skolen, når det er mulig.

- Vincent og Josephine ser ut til å stortrives sammen i hverandres selskap, noe vi så på årets badebilder fra Australia, hvor familien feiret jul, sier Se og Hørs kongeekspert Anders Johan Stavseng

Prins Vincent var først ut

​Vincent og Josephine ble født på Rigshospitalet, og det var Prinsen som kom først til verden, etterfulgt av lillesøsteren 26 minutter senere.

Prinsessen var 46 centimeter lang og veide 2554 gram ved fødselen, mens Prinsen var 47 centimeter lang, og veide 2684 gram.

De nyfødte tvillingene ble vist frem i sykehus-foajeen av to stole foreldre, kun to dager etter fødselen.

De ble begge døpt 14.april 2011 i Holmens kirke.

Tvillingenes fulle navn er prins Vincent Frederik Minik Alexander og prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Frieriet gikk ikke som planlagt

Kronprinsesse Mary medvirket i boka «Under bjælken», som er basert på samtaler kronprinsparet har hatt med forfatter Jens Andersen.

I boka ble det avslørt hvordan frieriet mellom kronprinsparet fant sted. Det var det danske nettstedet Billedbladet som først omtalte saken om frieriet og forlovelsen.

Det var på romantisk reise til Roma i 2003 at den unge kronprinsen gikk ned på kne. I boka avsløres det at det ikke gikk helt etter planen.

LYKKELIG GIFT: Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary av Danmark ankommer festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary av Danmark ankommer festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Mary forteller i boka at kronprinsen ønsket å gå en romantisk tur i Roma, noe hun takket ja til. Hun skjønte at noe muligens var på gang.

Paret skriver at de fikk øye på en gammel kirke og at det var der kongelig historie skulle skapes.

- Så var det der han fridde. Jeg husker at jeg gråt som en liten jentunge da han hadde gjort det. Vi ble begge to veldig glade, fortalte hun.

Den offisielle forlovelsen fant sted den 8. oktober i 2003. Dronning Margrethe ga sønnen lov til å gifte seg med Mary, som senere skulle bli kronprinsesse.

​Ble spådd om fremtiden

Kronprinsessen skal ha benyttet seg av en som leste tarotkort før møtet med Frederik.

GLEDESSPREDER: Kronprinsesse Mary i ekstase under den andre dagen av det kongelige hesteveddeløpet i Ascot, Berkshire. Foto: NTB Scanpix
GLEDESSPREDER: Kronprinsesse Mary i ekstase under den andre dagen av det kongelige hesteveddeløpet i Ascot, Berkshire. Foto: NTB Scanpix


Vis mer

Ifølge Daily Mail skal Mary Donaldson, som hun het den gang, fått beskjed om at hun ville treffe en mann i utlandet, slutte i jobben, flytte til Europa og bli kjent.

- Jeg dro derfra og tenkte at «det var jo gøy», men ikke noe mer, skal den nå 45 år gamle kronprinsessen ha uttalt.

​Kort tid etter møtte Mary, kronprins Frederik, men hun hadde ingen anelse om at han var kongelig.

- Jeg visste ikke at han var en dansk prins. En halvtime senere kom noen bort til meg og spurte «vet du hvem de menneskene der er?», fortalte hun.

LES OGSÅ: Vanskelig å omtale meg selv som en rollemodell