Den danske kronprinsfamilien:

De kongelige «rømmer» fra Amalienborg

Nå er også den danske kronprinsfamilien på flyttefot.

FLYTTER: Tidligere denne uken ble det kjent at prins Joachim og hans familie flytter fra Amalienborg. Nå gjør kronprins Frederik det samme. Her er han med kona kronprinsesse Mary og barna Christian, Isabella, Vincent og Josephine tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FLYTTER: Tidligere denne uken ble det kjent at prins Joachim og hans familie flytter fra Amalienborg. Nå gjør kronprins Frederik det samme. Her er han med kona kronprinsesse Mary og barna Christian, Isabella, Vincent og Josephine tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den danske kronprinsfamilien er på flyttefot, opplyser det danske kongehuset i en pressemelding fredag. Kronprins Frederik (51), kona kronprinsesse Mary (48) og deres fire barn Isabella (13), Christian (14), Josephine (9) og Vincent (9) setter nå kursen mot Fredensborg slott på Sjælland.

Familien bor til vanlig i Frederik VIII's palé på Amalienborg slott i København, der dronning Margrethe (80) også har fast residens i vinterhalvåret.

- Fra fredag den 24. april 2020 vil kronprinsparet sammen med deres fire barn ha residens i Kancellihuset på Fredensborg Slott, hvor deres kongelige høyheter vil oppholde seg de kommende månedene, heter det i kongehusets kunngjøring.

Kronprinsparet overtok Kancellihuset etter at de giftet seg i 2004, og hadde stedet som hovedresidens frem til boligen på Amalienborg sto ferdig etter omfattende renovering i 2010.

Kronprinsparets to eldste barn, prins Christian og prinsesse Isabella tilbrakte dermed sine første leveår her.

- De siste ti årene har kronprinsfamilien bodd i Fredensborg i kortere perioder, men det har lenge vært familiens ønske å oppholde seg i Kancellihuset lengre perioder av gangen, heter det videre i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer