Den britiske kongefamilien:

De kongelige feriestedene

Kongefamilien har flere favorittreisemål.

TID FOR FERIE: Kongefamilien har lagt flere planer for sommeren. Foto: Matt Dunham/AP/NTB
TID FOR FERIE: Kongefamilien har lagt flere planer for sommeren. Foto: Matt Dunham/AP/NTB Vis mer
Publisert

Sommeren har endelig ankommet, og for mange betyr det ferie, reising eller late dager.

Selv den kanskje mest kjente kongefamilien tar seg noen dager fri, og har lagt planer for de neste månedene. Sommerplanene inkluderer trolig flere av de kongeliges favorittreisemål.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

- Bruker så mye tid som vi kan

Til nå har britenes prins William (40) og hertuginne Kate (40) bodd ved Norfolk og Kensington Palace, men er for tiden på flyttefot sammen med prins George (8), prinsesse Charlotte (7) og prins Louis (4).

Ved Windsor skal de ha vært og sett på flere kongelige eiendommer, deriblant prins Andrews (62) eiendom, Royal Lodge, hvor han har bodd siden 2004.

Det er fremdeles ikke kjent hvilken eiendom valget har falt på, men hertugparet vil trolig tilbringe deler av sommeren på deres eiendom i Norfolk, Anmer Hall.

FERIESTED: Kongefamilien bruker ofte sommeren på Anmer Hall. Foto: Chris Radburn/Pa Photos/NTB
FERIESTED: Kongefamilien bruker ofte sommeren på Anmer Hall. Foto: Chris Radburn/Pa Photos/NTB Vis mer

- Vi bruker så mye tid som vi kan der, det er veldig fredfullt, har prins William tidligere fortalt i podkasten «Apple Time to Walk», ifølge Hello Magazine.

Kongelig grillfest

Ifølge nettstedet vil paret trolig besøke dronning Elizabeths (96) eiendom i Skottland, Balmoral. Dit inviterer monarken familien hver sommer.

TRADISJON: Kongefamilien samles som regel hvert år på Balmoral i Skottland. Foto: Peter Jolly/Shutterstock/NTB
TRADISJON: Kongefamilien samles som regel hvert år på Balmoral i Skottland. Foto: Peter Jolly/Shutterstock/NTB Vis mer

Der arrangeres det blant annet gåturer, fisking, ridning, sykling og en kongelig grillfest.

- George, Charlotte og Louis vet allerede hvor nært Skottland er vårt hjerte, og de begynner å skape sine egne fine minner der også, uttalte trebarnsfaren i fjor, ifølge Hello Magazine.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

De siste to årene har familien tilbrakt deler av ferien på Scillyøyene, en øygruppe utenfor England. De er likevel ikke fremmed for å nyte varme sommerdager utenlands også, da gjerne på Mustique i Karibien.

Flere håper kanskje også på et overraskelsesbesøk på sommerens UEFA Women's Euro 2022 football championship. Paret er nemlig store fotball-og Lionesses-fans.

Travel sommer

Over dammen, nærmere bestemt USA, har prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) trolig en travel måned foran seg, ifølge Hello Magazine. For tiden jobber paret med deres kommende podkast «Archetypes», som etter planen har premiere denne sommeren.

Prinseparet har brukt over et år på å komme i mål, og ifølge nettstedet vil både sønnen Archie (3) og datteren Lilibet (1) dukke opp i podkasten.

Prins Harry er også godt i gang med å skrive en selvbiografi. Ifølge forlaget Penguin Random House, vil boken inneholde hendelser og eventyr som aldri før har blitt delt.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

I tillegg har familien på fire sluppet et kamerateam inn i hjemmet for å skape en Netflix-dokumentar.

På ferie med Elton John

I likhet med sin bror og svigersøster, har Harry en kjærlighet for sport, og spesielt polo. Prinsen skal ha trent fire dager i uka og trent på treningssenteret for å holde tritt med stjernene, ifølge Daily Mail.

Det byr paret heller ikke i mot å feriere utenfor USA på sommeren. I 2019 nøt de late dager i Elton Johns villa i sør i Frankrike.

FERIEKAMERATER: Prins Harry og hertuginne Meghan har tidligere feriert i Elton Johns sommerhus. Foto: Paul Hackett/Pa Phtos/NTB
FERIEKAMERATER: Prins Harry og hertuginne Meghan har tidligere feriert i Elton Johns sommerhus. Foto: Paul Hackett/Pa Phtos/NTB Vis mer

Kanskje har de også tenkt seg en tur til prins Harrys hjemland, England. Ifølge British Heritage er Costwolds et av hertuginne Meghans favorittreisemål. Ifølge nettstedet blir det også spekulert i om paret planlegger å bygge et hus på det idylliske stedet.

- Elsker det

Dronning Elizabeth har allerede rukket å tilbringe noen sommerdager på hennes eiendom i Sandringham, melder Independent.

Som nevnt tilbringer 96-åringen også deler av sommeren på eiendommen i Skottland.

EN FAVORITT: Prinsesse Anne, prins Philip, prins Andrew, dronning Elizabeth og prins Charles foran et av dronningens favorittsteder, Balmoral. Foto: AP/NTB
EN FAVORITT: Prinsesse Anne, prins Philip, prins Andrew, dronning Elizabeth og prins Charles foran et av dronningens favorittsteder, Balmoral. Foto: AP/NTB Vis mer

Ifølge barnebarnet, prinsesse Eugenie (32), er bestemoren på sitt mest lykkelige nettopp på dette feriestedet.

- Jeg tror hun virkelig, virkelig elsker det skotske høylandet...turer, piknik, hunder, mange hunder, det er alltid hunder der, har prinsessen tidligere uttalt, ifølge British Heritage.

LES OGSÅ: Forvirring rundt sommerbildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer