GIFTER SEG: Førstkommende lørdag gifter svenske kronprinsesse Victoria seg med sin Daniel Westling.  Foto: AP
GIFTER SEG: Førstkommende lørdag gifter svenske kronprinsesse Victoria seg med sin Daniel Westling. Foto: APVis mer

De kongelige bryllupsskandalene

Alt kan skje når Europas kongelige trer ned kirkegulvet...

SEHER.NO:  Førstkommende lørdag skal Sveriges kronprinsesse Victoria (32) endelig smies i hymens lenker med sin kjære Daniel Westling.

Forberedelsene opp mot det kongelige bryllupet har imidlertid ikke bare vært enkel for turtelduene, og feiringen har blitt lettere punktert av skandalen rundt lillesøster prinsesse Madeleine og utroskapet til eks-forloveden Jonas Bergström.

Utroskap og brudd er langt fra det eneste som kan gå galt når kongelige planlegger bryllup.

Opp gjennom årene har det nemlig hendt en rekke oppsiktsvekkende ting i forbindelse med royale brylup, og kongene og dronningene rundt om i Europa har nok hatt mange søvnløse netter som følge av barnas utskeielser og dårlige dømmekraft. 

I 2001 skapte vår egen kronprinsesse Mette-Marit overskrifter, da hun giftet seg med kronprins Haakon.

Den 28 år gamle tidligere servitøren fra Kristiansand vakte oppsikt på grunn av sin tvilsomme fortid og alenemor-status, og det var mange, både i Norge og utlandet, som mente hun ikke var skikket til å bli landets fremtidige dronning.


Det var imidlertid ikke bare Mette-Marit som fikk presseomtale under det norske kronprinsbryllupet. Også modellen Eva Sannum skapte overskrifter da hun dukket opp som spanske kronprins Felipes date.

Paret hadde i flere år jobbet for å holde deres forhold skjult, men under kronprinsbryllupet i 2001 viste de sin kjærlighet offentlig. 

Dette ble ikke spesielt godt mottat i Spania, og kort tid etter endte romansen...


I 2004 var det Felipes tur til å gå ned kirkegulvet, med vakre Letizia. Den gang var det imidlertid ikke Sannum som mottok kritikk, men vår egen prinsesse Märtha Louise.

Märtha hadde nemlig tatt på seg en oppsiktsvekkende gul kjole for å gjøre ære på det spanske flagget, men kjolen ble slaktet i både norsk og internasjonal presse.

Det som ødela mest for bryllupet var imidlertid ikke den norske prinsessen, men de grusomme terrorangrepene Spania opplevde kun måneder før den kongelige feiringen.

I 2002 var det det nederlandske kongehus' tur til å oppleve en bryllupsskandale, da kronprins Willem-Alexander giftet seg med flotte Maxima.

Maximas far, Jorge Zorreguieta, ble nemlig nektet å delta i bryllupet på grunn av sin fortid som minister i den argentinske juntaregjeringen, som var ansvarlig for folkemord på over 30.000 mennesker på 70- og 80-tallet.

Som om ikke det var nok, så ble nok ikke ting noe enklere for Maxima da det ble kjent at hennes kusine, Laura Videla, jobber som stripper. 

Videla er kjent for sine heftige strippeshow hjemme i Argentina, og har blitt berømt for hete sexscener sammen med lesbiske Vanina Verdun.

Også danske prins Joachim har skapt noen overskrifter i sin tid. I 2004 gjorde han nemlig det «utenkelige» og skilte seg, etter mye turbulens, fra sin kone Alexandra Manley.

Deretter brukte han flere år på å feste, sjekke opp ungjenter og råkjøre med barna i baksetet, før han bestemte seg for å slå seg til ro med Marie Cavallier i 2008.
 
Kun to måneder før bryllupet, skapte imidlertid Joachim skandale igjen, da han ble  observert full på en av Københavns klubber for homofile.

Bryllupet gikk likevel av stabelen og så langt ser ekteskapet ut til å gå svært bra for den danske prisen.

I 2006 var det storebror Frederiks tur til å komme i ilden, da det ble kjent at hans forlovede, australske Mary Donaldson, hadde valgt en nokså tvilsom venninne som sin forlover i kongebryllupet.

Bestevenninnen Amber Petty hadde nemlig hatt et forhold til den styrtrike businessmannen Mark Alexander-Erber, som tidligere har blitt linket til Bandidos. Mark var også gift og småbarnspappa da Petty og han innledet et forhold.

Bedre ble det heller ikke for den kommende danske kronprinsessen, da det ble kjent at venninnen skulle i fengsel - i sympati med fengselsfuglen Paris Hilton!

Britiske prins Charles har nok også gitt sin mor, dronning Elizabeth, noen grå hår. Bryllupet og ekteskapet til prinsesse Diana var bare en eneste lang skandale preget av utroskap, sorg og fortvilelse. Og etter Dianas død i 1997 var det få som synes særlig mye om prinsen av Wales.

De seneste årene har imidlertid Charles hentet seg inn igjen hos det britiske folk, og da han i 2005 endelig giftet seg med sin mangeårige elskerinne, Camilla Parker-Bowles, var folket lykkelige på hans vegne.

Hvem som blir de neste «skandalemakerne» vites ikke, men det har allerede begynt å gå rykter om at det skal holdes kongelig bryllup i England til neste år, og da kan jo alt skje...

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Forlover de seg i sommer?