PRINSESSE SOFIA: Den 13. juni i fjor ble Sofia Hellqvist prinsesse Sofia av Sverige. 10 måneder etter bryllupet blir prinseparet foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE SOFIA: Den 13. juni i fjor ble Sofia Hellqvist prinsesse Sofia av Sverige. 10 måneder etter bryllupet blir prinseparet foreldre for første gang. Foto: NTB ScanpixVis mer

- De kjøpte rosa babyklær!

Betyr dette at prinsesse Sofia og prins Carl Philips baby er en jente? Eller tenker prinseparet utenfor boksen? Det endelige svaret får vi om noen få uker.

SEOGHØR.NO: Etter planen skal prinsesse Sofia (31) og prins Carl Philip (36) bli foreldre for første gang i april. Det er alltid ekstra spesielt når det er snakk om førstefødte, og rojalister verden over har i lang tid spekulert i om det er en liten gutt eller en liten jente som blir født i Stockholm denne våren.

De vordende foreldrene har vært hemmelighetfulle hva gjelder kjønn, men nylig ble de observert på babyklærshopping på det eksklusive kjøpesenteret Nordiska Kompaniet (NK) i Stockholm. Ifølge nettstedet Hänt var det nettopp rosa babyklær fra det økologiske klesmerket Mini Rodini som prinseparet gikk til anskaffelse av.

Men dette betyr jo for all del ikke at Sofia og Carl Philip venter en jente - kanskje de kjøpte en gave til et vennepar som går svanger? Eller, kanskje de ikke lar seg påvirke av «rosa tilhører jenter og blått tilhører gutter»-holdningene som mange mødre og fedre har der ute? 

KONGEBLÅTT: Prinsesse Sofia selv har gått med svært mange blå antrekk under svangerskapet. Sender hun ut et hemmelig tegn til omverdenen?  Foto: NTB Scanpix
KONGEBLÅTT: Prinsesse Sofia selv har gått med svært mange blå antrekk under svangerskapet. Sender hun ut et hemmelig tegn til omverdenen? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barnebarna har kommet som perler på en snor

Uansett kjønn er det ingen tvil om at vi gleder oss på vegne av prinseparet! Dette blir kong Carl Gustaf (69) og dronning Silvias (72) femte barnebarn, og helt siden prinsesse Estelle kom til verden for fire år siden, har de søte sjarmtrollene kommet som perler på en snor inn i den svenske kongefamilien.

2. mars ble lille prins Oscar Carl Olof født på sykehuset Karolinska i Solna utenfor Stockholm, og det var en stolt pappa prins Daniel (42) som kunne avsløre prinsens vitale mål kort tid etter fødselen:

- Estelle har fått en lillebror. Det gikk fort. Vi kom inn i kveld og vi er veldig takknemlige for behandlingen vi har fått her på Karolinska. Alt står bra til med mor og barn. Den lille gutten veide 3655 gram og var 52 cm lang da han kom til verden klokken 20.28.

EN BERIKELSE: For dronning Silvia og kong Carl Gustaf er det nok en sann glede at barna deres skjenker dem det ene barnebarnet etter det andre. Her fra prins Nicolas' dåp i fjor høst. Lille prinsesse Leonore sitter trygt på pappa Chris O'Neills fang.
Prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas, drottning Silvia och kung Carl Gustaf under prins Nicolas dop i Drottningholms slottskyrka söndagen den 11 oktober 2015.
Foto: Maja Suslin / TT / kod 10300 Foto: NTB Scanpix
EN BERIKELSE: For dronning Silvia og kong Carl Gustaf er det nok en sann glede at barna deres skjenker dem det ene barnebarnet etter det andre. Her fra prins Nicolas' dåp i fjor høst. Lille prinsesse Leonore sitter trygt på pappa Chris O'Neills fang. Prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas, drottning Silvia och kung Carl Gustaf under prins Nicolas dop i Drottningholms slottskyrka söndagen den 11 oktober 2015. Foto: Maja Suslin / TT / kod 10300 Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi venter i spenning på om Sofia og Carl Philip får en sønn eller datter - og ikke minst hva den lille skal hete

Hør prins Carl Philips rørende tale til folket på bryllupsdagen under:

LES OGSÅ: Ingen tvil om at Estelle er den nye retroprinsessen!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.