Prins Harry og hertuginne Meghan:

- De kan ikke bo der lenger

Prins Harry og hertuginne Meghan i paparazzibråk.

FOTOBRÅK: Hertuginne Meghan og prins Harrys hjem ble fotografert fra et helikopter. Nå mener Buckingham Palace at bildene var for nærgående, og sier at paret måtte flytte. Foto: NTB scanpix
FOTOBRÅK: Hertuginne Meghan og prins Harrys hjem ble fotografert fra et helikopter. Nå mener Buckingham Palace at bildene var for nærgående, og sier at paret måtte flytte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mens vi her hjemme i Norge er opptatt av prinsesse Märtha Louise (47) og hennes nye kjæreste, kan ikke oppmerksomheten matche den prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) fikk da de først ble sammen.

Paparazzifotografer fulgte dem verden rundt, om det så var med bil, scooter, fly eller helikopter. De kan ikke gå ned gata som normale folk uten at det svermer til horder med lange linser og skrikende fotografer. Begge er vant til dette, fra lange liv i offentligheten, men enkelte ganger tråkker pressen over den moralske streken.

Det har skjedd i Storbritannia nå. Fotobyrået Splash News har måttet beklage til hertugparet, etter at de publiserte bilder av parets hjem i januar. Bildene, tatt fra et helikopter, var av en så avslørende grad at de nybakte foreldrene, som i starten av mai ønsket sønnen Archie velkommen, ikke kan bruke boligen sin mer.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Måtte flytte

CNN er blant mediene som omtaler den noe spesielle saken. Buckingham Palace har sett seg nødt til å utgi en slags pressemelding etter fotobråket, der de poengterer hvor alvorlig situasjonen faktisk har vært.

- Syndikeringen og publiseringen av disse bildene har undergravet hertugens sikkerhet til den grad at de ikke lenger kan bo på eiendommen, sier palasset i en uttalelse.

POPULÆRE: Meghan og Harry forfølges av fotografer hvor enn de ferdes. Noen ganger går enkelte over streken. Foto: NTB scanpix
POPULÆRE: Meghan og Harry forfølges av fotografer hvor enn de ferdes. Noen ganger går enkelte over streken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kilder opplyser til CNN at hertugparet måtte forlate hjemmet etter at bildene ble publisert i blant annet The Times. Publiseringen av bildene sørget nemlig for at en hel nasjon plutselig fikk nyss om hvor paret befant seg, som jo er relativt farlig når du er to av verdens mest omtalte mennesker.

Det er altså ikke Frogmore Cottage som ble fotografert fra helikopteret, men parets private hjem i Cotswolds-regionen i England. Denne boligen leide de, men kontrakten skal nå være avbrutt etter at bildene ble publisert.

- Helikopteret fløy lavt over hjemmet, slik at Splash fikk tatt bilder av det. De tok også bilder av boområdene, spisestua og rett inn mot soverommet, heter det i meldingen fra Buckingham.

Saken fortsetter nedenfor.

FLYTTET HIT: Helikopterhendelsen fant sted i januar - før hertugparet flyttet inn på Frogmore Cottage. De måtte derimot ut av sitt hjem i Costwolds-regionen. Foto: NTB scanpix
FLYTTET HIT: Helikopterhendelsen fant sted i januar - før hertugparet flyttet inn på Frogmore Cottage. De måtte derimot ut av sitt hjem i Costwolds-regionen. Foto: NTB scanpix Vis mer

La seg flate

Splash News er et Los Angeles-basert bildebyrå, som er spesielt godt kjent for sine paparazzibilder. De har kontorer rundt hele verden, og er blant annet kjent for å ha publisert de første bildene av Michael Jacksons barn, barnebildene av hertuginne Meghan og av Anna Nicole Smiths dødsfall.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de enkelte ganger har fått refs. I denne omgangen har de derimot valgt å legge seg flate overfor hertugparet av Sussex.

- Vi beklager overfor hertugen og hertuginnen av Sussex for problemene vi har skapt, sa Splash News i en uttalelse, ifølge BBC.

Til tross for at de ifølge kongehuset sørget for «betydelige skader», har hertugparet bestemt seg for å godta beklagelsen.

Hertugparet har ved flere anledninger tidligere bedt pressen om å trekke seg unna. Det er ytterst sjelden at slike oppfordringer blir utgitt fra Buckingham Palace, men akkurat med hertugparet har de sett seg nødt til å gjøre det flere ganger. Da forholdet ble offentliggjort i 2016, ba de pressen om å roe ned dekningen, blant annet.

Saken fortsetter nedenfor.

Moderne kongehus

I 2016 fikk Meghan kommentarer som vedrørte hennes hudfarge og herkomst. Selv om enkelte onde tunger har uttalt seg om hertuginnas afroamerikanske røtter, mener de aller fleste at hun er et friskt pust inn i et ellers konservativt kongehus.

Da parets sønn ble født, delte Instagram-kontoen til ekteparet et bilde som viste flere generasjoner.

Navnet til parets førstefødte, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, ble også tolket som et friskt pust. Bildet viser det første møtet mellom dronning Elizabeth (93) og prins Philip (97) og deres åttende oldebarn. Meghans mor, Doria Ragland (62) var også til stede. Posten fikk nesten tre millioner likerklikk, og fikk skryt for å vise en ny side av det britiske monarkiet.

- Archie er et populært kallenavn for Arthur. I moderne tid er også Archie et populært navn i Storbritannia. Her ser vi nok en modernisering av kongehuset, ved at de kongelige velger navn ut fra den tiden de lever i, har Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Mountbatten-Windsor ble ifølge The Guardian satt sammen i 1960, da dronning Elizabeth bestemte at etterkommere av henne som ikke blir omtalt som «Deres Kongelige Høyhet» kan bruke det. Verken prins Harry, prins William eller Williams tre barn bruker etternavnet.

Navnet Harrison, som er av britisk opphav, er svært passende. Det betyr nemlig «sønn av Harry».

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

LES OGSÅ: Full forvirring rundt Meghans eks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer