- De kalte meg «hertuginnen av gris»

Sarah Ferguson innrømmer at hun druknet seg i mat. Nå veier hun 20 kg mindre og tar et oppgjør med de som mobbet henne.

NÅ: Da Sarah kom til en minneseremoni før helgen sammen med datteren Beatrice og eksmannen prins Andrew, viste hun frem sin nye og slanke figur i en sort brokadedrakt.  Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
NÅ: Da Sarah kom til en minneseremoni før helgen sammen med datteren Beatrice og eksmannen prins Andrew, viste hun frem sin nye og slanke figur i en sort brokadedrakt. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er ingen hemmelighet at dronning Elizabeths tidligere svigerdatter, Sarah Ferguson, har kjempet med vekten i en årrekke. Nå har hun imidlertid tatt et endelig oppgjør med kiloene.

Sarah ble sjokkert da hun gikk på vekten i fjor, og oppdaget at hun veide nesten like mye som da hun var gravid med datteren Beatrice for 25 år siden.

- Jeg var så sint tidligere. Jeg trodde jeg aldri kunne gå ned i vekten, og at jeg hadde mistet kontrollen. Jeg passet ingen av klærne mine. Jeg druknet i spising, druknet i mat, sier hun i et intervju med Hello Magazine.

Men da Fergie så at hun nærmet seg vekten hun hadde da hun var gravid, tok hun umiddelbart grep. Sammen med sin personlige trener Josh Saltzmann dro hun på langtur til Verbier, hvor hun ble satt på et strengt kostholds- og treningsregime.

– Jeg gikk i fjellet og hadde daglige løpeturer. Slik ble jeg slank! fortalte Fergie da hun
møtte pressen i Los Angeles før jul.

SLANK: Sarah har gått ned nærmere 20 kilo, men vil ikke si noe om hvor mye hun veide på det meste.  Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
SLANK: Sarah har gått ned nærmere 20 kilo, men vil ikke si noe om hvor mye hun veide på det meste. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer

Etter fem måneders iherdig innsats, har rødtoppen gått ned nesten 20 kilo - og sier at hun denne gangen er fast bestemt på holde vekten. 
Sarah beskriver det øyeblikket hun gikk på vekten som skremmende. Hun vil ikke avsløre nøyaktig hvor mye hun veide på det meste, men ifølge Hello Magazine, hvor hun også stiller opp på nye bilder.

Lettere henslengt i en sofa, kledd i dyreprint, poserer hun stolt med sin nye kropp i det britiske magasinets siste utgave. På et annet bilde ser vi henne i en tettsittende skinnbukse. Det er ikke tvil om at hun ønsker å vise frem sitt nye jeg til folket!

Hun forteller åpenhjertig at vekttapet har påvirket henne både mentalt så vel som fysisk. Sarah legger ikke skjul på at årene med overvekt har vært en tøff psykisk belastning:

- Det krevde mot å gå ut i offentligheten alle de årene jeg har vært overvektig, sier hun og utdyper:

MOBBET: Sarah har blitt kalt hertuginnen av gris og feite Sarah.  Nå innrømmer hun at overvektsproblemene har gjort det vanskelig for henne å være en offentlig person.  Foto: ALL OVER PRESS
MOBBET: Sarah har blitt kalt hertuginnen av gris og feite Sarah. Nå innrømmer hun at overvektsproblemene har gjort det vanskelig for henne å være en offentlig person. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

- De kalte meg «hertuginnen av gris» og  «feite Fergie» hver gang, men hadde ingen anelse om hvor såret jeg faktisk ble av det.

Hertuginnen akter nå fronte den globale kampen mot fedme og har blitt utnevnt til ambassadør for Institute of Global Health Innovation ved Imperial College London.

Fergies slankekur og treningsprogram ble fulgt av et TV-team, og dokumentaren vil bli
sendt i USA i løpet av våren.

– Jeg vil hjelpe amerikansk ungdom i kampen mot fedme, slår hun fast.

Les også: Prinsen koblet til George Clooneys eks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer