VISTE FREM UTSIKTEN: Statsminister Jens Stoltenberg viste frem den flotte utsikten fra Lysebu hotell til prins Charles og vår egen kronprinsesse Mette-Marit.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
VISTE FREM UTSIKTEN: Statsminister Jens Stoltenberg viste frem den flotte utsikten fra Lysebu hotell til prins Charles og vår egen kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- De har et veldig godt forhold

Charles bor på Slottet med Mette-Marit under Norges-oppholdet.

SEHER.NO: Se statsministeren ta imot prins Charles og kronprinsesse Mette-Marit i video nederst i saken!

Det er ikke bare Eurovision som er i fokus i hovedstaden denne uken. Onsdag ettermiddag landet nemlig britiske Prins Charles i Oslo.

Prinsen av Wales, som er svært opptatt av miljø, har kommet til Norge i forbindelse med The Oslo Climate and Forest Conference, som arrangeres på Holmenkollen Park Hotel torsdag, med statsminister Jens Stoltenberg som vert.

Både kongeparet og kronprins Haakon er bortreist mens Charles befinner seg i Norge. Dermed er det kronprinsesse Mette-Marit som har fått ansvar for å være vertinne for prinsen, som skal bo på Slottet under sitt opphold.

Onsdag kveld inviterte statsministeren til offisiell middag på ærverdige Lysebu hotell i Holmenkollen, og prinsen av Wales ankom da sammen med den norske kronprinsessen.

Charles har ikke vært i Norge siden kronprinsbryllupet i 2001, derfor var det også flust av pressefolk tilstede, da Stoltenberg ønsket ham velkommen til middagen.

Og selv om prinsen ikke ønsket å snakke med pressen, stilte han villig opp på bilder med statsministeren og Mette-Marit.
 
- Du kan spørre meg om hva du vil, men jeg kan ikke garantere at jeg vil svare. Det er for farlig, humret Charles spøkefullt, da en av pressefolkene spurte om kommentar. 

Statsministeren tok seg også tid til å vise prinsen den flotte utsikten fra Lysebu hotell, og sammen med kronprinsessen stod de en stund og snakket om den flotte naturen i Oslo-området.

Selv om det var Charles som var mest i fokus onsdag kveld, var også Mette-Marit et yndet foto-objekt.
 
Kronprinsessen så nemlig svært flott ut i en lekker kremfarget kåpe, paljettbesatt kjole og elegante høye hæler med svart snøring. Håret hennes var vakkert krøllet, og sminken diskré, dog meget flatterende.
 
Ifølge Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, er det ikke uten grunn at det er nettopp kronprinsessen som har fått «ansvar» for Charles mens han er i Norge.

Prinsen av Wales og hertuginnen av Cornwall har nemlig blitt gode venner med det norske kronprinsparet i årene etter bryllupet i Norge i 2001. Og kronprinsesse Mette-Marit har derfor en veldig god tone med den britiske prinsen.
 
- Her er det tjukkeste slekta som besøker hverandre. Mette-Marit og Haakon var jo gjester i Charles og Camillas bryllup i sin tid, og de har knyttet et nært vennskap, til tross for en viss aldersforskjell. Og vi så jo her at det var veldig tydelig at Mette-Marit og Charles hadde en veldig god tone, sier Totland til Seher.no.

Selv om prinsen av Wales ikke får truffet den norske kongen og dronningen under sitt opphold, kunne Totland avsløre overfor Seher.no at det var kronprins Haakon som møtte Charles, da han landet på Gardermoen onsdag ettermiddag.

De to skal også ha rukket å holde et kort møte på flyplassen, før kronprinsen satte seg på flyet til Shanghai, hvor han skal delta på Norges dag på World Expo.

Kongen og dronningen befinner seg i disse dager i Bergen i anledning festspillene, og rekker antagelig ikke tilbake til Oslo før Charles reiser etter konferansen torsdag.
 
LES OGSÅ:- Ikke bekymret for at noe slikt skal skje igjen

Se statsministeren ta imot prins Charles og kronprinsesse Mette-Marit i video nedenfor:[obj:media:8657]