DÅRLIG STEMNING: Det har lenge blitt antatt at stemningen mellom de britiske prinsebrødrene har kjølnet. Foto: NTB scanpix
DÅRLIG STEMNING: Det har lenge blitt antatt at stemningen mellom de britiske prinsebrødrene har kjølnet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry og prins William:

- De forlot ikke hverandre på noen god måte

Dette skal brødrene gjøre for å legge konflikten bak seg.

Publisert

Det har gått en måned siden det ble kjent at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Siden har det kommet frem at hertugparet mister titler og apanasje som følge av valget.

For to uker siden dro Harry til Canada, hvor Meghan og Archie (9 md.) befinner seg, og hvor det er forventet at hertugparet skal starte sitt nye liv utenfor det britiske kongehuset.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Det betyr at Harry og storebror prins William (37) kommer til å tilbringe mye tid på hver sin side av Atlanterhavet, noe som trolig gjør det vanskeligere å pleie forholdet - som tabloidene i lengre tid har hevdet er kjølnet.

Brødrene kan likevel se ut til å ha funnet en løsning, selv om det ikke bare har vært enkelt.

Ustanselig rykteflom

En venn av kongefamilien hevdet nylig til magasinet People at prinsebrødrene slett ikke var gode venner da Harry dro til Canada i slutten av januar.

- De forlot ikke hverandre på noen god måte, men de er begge lettet over at det hele er over, sa kilden til magasinet, og la til:

- Kanskje de ikke tenkte gjennom ting akkurat slik de kunne ha gjort, men de ønsket å være lykkelige. Hvem kan klandre dem for det? sa familievennen, med henvisning til Meghan og Harry.

En kilde ved Buckingham Palace påstår derimot overfor magasinet at brødrene har snakket mer sammen i løpet av de siste ukene, og håper at det gradvis kan føre til at forholdet blir reparert.

Det har florert rykter om at forholdet mellom prinsebrødrene er trått i lang tid. Ryktene fikk fart på seg da det ble hevdet at Meghan og Kate ikke kom overens, og at William hadde vært skeptisk til «Suits»-stjernens inntog i kongehuset.

Rykteflommen ble ikke særlig mindre etter at Harry og Meghan kunngjorde at de trekker seg tilbake. Og i kjølvannet av nyheten ble det blant annet publisert en sak - visstnok hos den britiske avisen The Times - hvor det i negative ordelag ble spekulert på forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge.

FIN DUO: Det er en god stund siden prins William og prins Harry er blitt avbildet på en offentlig tilstelning sammen. Her kaster de derimot glans over «Star Wars: The Last Jedi»-premieren i desember 2017. Foto: NTB scanpix
FIN DUO: Det er en god stund siden prins William og prins Harry er blitt avbildet på en offentlig tilstelning sammen. Her kaster de derimot glans over «Star Wars: The Last Jedi»-premieren i desember 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spekulasjonene ble derimot møtt med hard motstand av prinsebrødrene selv, som sammen gikk ut og anklaget avisen for å ha trykket en falsk historie til tross for tydelige avvisninger fra brødrene.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hadde private samtaler

Selv om brødrene virker å avvise påstander om at forholdet er kjølnet, kommer det likevel påstander som bygger opp under ryktene. Tidligere i januar fortalte nemlig en kilde til The Sun at brødrene hadde hatt flere private samtaler sammen for å løse interne konflikter.

Samtalene skal ha funnet sted etter det mye omtalte krisemøtet ved dronningens gods i Sandringham, og Kate og Meghan skal også ha medvirket i noen av dem.

NÆRT FORHOLD: Prins Harry og prins William har alltid hatt et nært forhold. Her avbildet med sin far, prins Charles, i 2002. Foto: NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Prins Harry og prins William har alltid hatt et nært forhold. Her avbildet med sin far, prins Charles, i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De har vært nødvendig for å redde båndet deres som brødre og har blitt ledet helt av dem selv. Men Kate og Meghan, som var i Canada, var med på flere av samtalene, noe som er et tegn på at forholdet er i ferd med å tine, fortalte en kilde til den britiske tabloidavisen.

Videre ble det fortalt at de valgte å kvitte seg med dårlig innflytelse fra folk rundt seg for å ta hånd om ting mann til mann, som brødre. Med tanke på at Harry trolig flytter permanent, har de innsett at de bør finne ut av ting.

- Selvsagt har det vært store forskjeller meningsmessig, men familievarmen er tilbake. Og de er triste for at de kommer til å være så langt fra hverandre, legger kilden til.

- Åpenbart fått seg en trøkk

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpeker at brødrene har vært svært tett knyttet til hverandre opp gjennom årene, særlig etter at deres mor, prinsesse Diana, døde brått i 1997.

Vagle mener at det helt tydelig er en konflikt brødrene imellom, selv om Harry tidligere har uttalt at majoriteten av ryktene er skapt ut av ingenting. Hun peker da på prins Harrys uttalelser i dokumentaren «Harry & Meghan: An African Journey» i høst.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Der sa han følgende om forholdet til William:

- Uunngåelige ting skjer. Men vi er brødre, vi vil alltid være brødre. Vi er absolutt på ulike stadier for øyeblikket. Jeg vil alltid være der for ham, og så vidt jeg vet vil han alltid være der for meg. Vi ser ikke hverandre like ofte som vi pleide lenger, fordi vi er så travle. Men jeg er veldig glad i ham, fortalte Harry, og la til:

- Majoriteten av ting er skapt ut av ikke noe. Som brødre har vi gode dager og dårlige dager.

Valg tror likevel at brødrene kommer til å finne tilbake til hverandre, selv om avstanden har blitt enda større nå som Harry og Meghan har flyttet til Canada.

- Selv om forholdet dem imellom åpenbart har fått seg en trøkk, tror og håper jeg brødrene vil finne tilbake til hverandre, sier hun.

LES OGSÅ: Tok pause i forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer