Hertuginne Meghan og prins Harry:

- De er upopulære middagsgjester

Omgangskretsen til prins Harry himler visstnok med øynene over hertuginne Meghan.

FOR MYE KJÆRTEGN: Omgangskretsen til prins Harry skal visstnok himle med øynene over hertuginne Meghans væremåte under sosietetsmiddager. Foto: NTB Scanpix
FOR MYE KJÆRTEGN: Omgangskretsen til prins Harry skal visstnok himle med øynene over hertuginne Meghans væremåte under sosietetsmiddager. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det mye omtalte hertugparet hertuginne Meghan (38) og prins Harry (34) er ikke ukjente med å skape overskrifter i internasjonale medier. Spesielt Meghan har fått gjennomgå siden hun giftet seg inn i den britiske kongefamilien i fjor, og det har blitt skrevet om alt fra hertuginnens luksusvaner til hennes strenge krav til ektemannen.

Nå er det nok en ting som skaper overskrifter. Denne gangen handler det om hvordan det populære hertugparet opptrer som gjester under sosietetsmiddager.

Siden prins Harry og hertuginne Meghan ble et par, har de ikke vært redde for å vise sin kjærlighet til hverandre i offentligheten, og de ser ofte svært forelsket ut på bilder.

Det ser imidlertid ut til at kjærtegnene mellom hertugparet ikke blir like godt mottatt av alle. Nå har det angivelig ført til at de ikke lenger blir invitert på middagsfester, ifølge Daily Mail.

FORELSKET: Hertuginne Meghan og prins Harry blir ofte observert mens de holder hender. Her er de avbildet sammen på Bondi Beach i Sydney, Australia i fjor. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Hertuginne Meghan og prins Harry blir ofte observert mens de holder hender. Her er de avbildet sammen på Bondi Beach i Sydney, Australia i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Himler med øynene

Tabloidavisen skriver nemlig at prins Harry og hertuginne Meghan har et krav om å sitte ved siden av hverandre under sosietetsmiddager, selv om verten har plassert dem fra hverandre.

Bakgrunnen for dette er angivelig at hertuginne Meghan ønsker å bryte med den tradisjonelle etiketten på sosietetsfester, fordi hun ser på det som for «eksklusivt» og «tradisjonelt».

I tillegg til å ignorere bordplasseringen har Meghan også en tendens til å være «svært klengete» på prins Harry under slike arrangementer, sier kilder til Daily Mail. Dette fører visstnok til at flere i omgangskretsen til hertugparet himler med øynene over hertuginne Meghans amerikanske væremåte.

Prins Harrys nærmeste venner ønsker derfor ikke lenger å invitere hertuginnen til middager, da de offentlige kjærtegnene blir for mye for de andre gjestene.

Årsaken til at hertuginne Meghan og prins Harrys krav vekker oppsikt i omgangskretsen, skal være at det finnes visse regler under sosietetsmiddager som man er nødt til å følge.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Visse regler for etikette

Ifølge Daily Mail handler den ene regelen om at par ikke skal bli plassert sammen. Dette for å unngå offentlige kjærtegn som kan føre til at de andre gjestene mister matlysten. En av de andre reglene handler om at man alltid skal sitte der man har blitt plassert for å oppnå det «perfekte» og «balanserte» middagsbordet.

Dette er imidlertid ikke første gang hertugparet har skapt overskrifter når det kommer til å kjærtegne hverandre i offentligheten.

TURTELDUER: Hertuginne Meghan ønsker visstnok ikke å følge reglene for etikette under sosietetsmiddager, og blir derfor ikke lenger invitert av ektemannens omgangskrets. Foto: NTB Scanpix
TURTELDUER: Hertuginne Meghan ønsker visstnok ikke å følge reglene for etikette under sosietetsmiddager, og blir derfor ikke lenger invitert av ektemannens omgangskrets. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter at hertuginne Meghan og prins Harry giftet seg i fjor, nektet sistnevnte å holde Meghan i hånden under et kongelig arrangement, ifølge The Sun.

Meghan skal ha strakt ut hånden, men ha fått avslag fra ektemannen som raskt skjøv den bort. Grunnen var at den britiske prinsen ønsket å respektere dronning Elizabeth (93).

Kroppsspråkekspert Robin Kermode har tidligere uttalt til Daily Mail at dronningen sjelden holder hender med ektemannen prins Philip (98) i offentligheten, og at det har sett ut til å bli et eksempel som flere av de andre kongelige velger å følge.

Utfordrer grensene

At hertuginne Meghan ikke er så opptatt av kongelig etikette har hun vist på flere måter enn bare én. Siden hun ble introdusert for den britiske kongefamilien i 2016, har hun gjentatte ganger utfordret grensene.

I oktober i fjor, da hertuginne Meghan var ute på sitt aller første solo-oppdrag, vekket oppførselen hennes interesse nok en gang. Den gang fordi hun lukket sin egen bildør.

På kort tid ble 38-åringen hyllet i sosiale medier for sitt folkelige preg, men bare noen måneder senere fikk pipa en annen lyd.

Ifølge en rapport som Fox News og The Sun hadde fått tilgang på, kom det frem at Meghan lenge skal ha blitt advart av politiet mot å lukke sin egen bildør. Dette av sikkerhetsmessige grunner. Politiet skal nemlig ha frarådet hertuginnen å lukke bildøren grunnet potensielle angrep.

BLE ADVART: I 2018 ble hertuginne Meghan hyllet for å lukke sin egen bildør. Deretter ble hun bedt om å ikke fortsette med det. Foto: NTB Scanpix
BLE ADVART: I 2018 ble hertuginne Meghan hyllet for å lukke sin egen bildør. Deretter ble hun bedt om å ikke fortsette med det. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Fox News skal dørene på bilene til de kongelige for øvrig være utstyrt med en automatlås. Det skal dermed ikke være nødvendig at Meghan lukker døren selv.

LES OGSÅ: - Meghan knust av dronningens forbud

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer