- De er så kjipe

Mette-Marit flyktet fra Quart-fotografer oppløst i tårer.

I GRÅT: Mette-Marit skal ha brast i gråt under sitt første "ordentlige" møte med pressen under Quart-festivalen i 2000. Dette bildet er fra samme festival.  Foto: SCANPIX
I GRÅT: Mette-Marit skal ha brast i gråt under sitt første "ordentlige" møte med pressen under Quart-festivalen i 2000. Dette bildet er fra samme festival. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I sin nye og allerede mye omtalt bok om Quartfestivalen, forteller forfatter og tidligere Quart-pressesjef Pål Hetland (39) om det første møtet mellom kronprins Haakon  (35)og hans fremtidige kone Mette-Marit (35).

Paret møttes gjennom deres felles venn Morten Andreassen under musikkfestivalen i 1999 og innledet en romanse som raskt vakte enorm medieinteresse.

Blant det Hetland skriver om i sin bok er Mette-Marits første "ordentlige" møte med pressen under festivalen året etter at romansen med Kronprinsen hadde begynt, skriver VG. 

Håkon Moslet, som den gang var Dagbladet-journlist og som nå er musikksjef i P3, var den første som skal ha sett det forelskede paret inne på festivalens gjesteområde i 2000.

Han skal raskt ha ringt sine overordnede, som øyeblikkelig sendte en fotograf opp på området. Og ifølge Hetland skal det hele ha endt med at en svært opprørt Mette-Marit flyktet fra VIP-området oppløst i tårer.

"Fotografen ladet kameraet og skjøt i vei mens han snudde seg - som en leiesoldat med maskinpistol. Det ble selvsagt stort rabalder, noe som til slutt endte med at Mette flyktet vekk fra gjesteområdet og ned mot byen. Men fotografen knipsende etter seg. Det var akkurat da jeg traff henne på broen, gråtende av fortvilelse", skriver Hetland i boken.

Kronprinsessen skal ha vært helt fra seg og ifølge Hetland hulket hun og sa "de er så kjipe, Pål" om fotografene.

Også Håkon Moslet innrømmer at det hele "ble litt stygt".

- Jeg kjenner igjen at det ble litt stygt. Det stemmer at Mette-Marit ble observert av meg, og at jeg videreformidlet dette til andre. Hun var på gjeste- og presseområdet, og mens Pål og Quart-ledelsen gikk rundt og innbilte seg at journalistene der ikke var på jobb, så var vi jo på jobb, sier Moslet til VG, og legger til.

- Dagbladet fulgte etter henne for å få bildene de følte var nødvendig. Og hun ble nok opprørt over det. Det var ikke noe vakkert syn.

Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen ønsket ikke å kommentere Hetlands påstander overfor VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Mette-Marits flotte forvandling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer