Prins George fyller ni år:

- De er prikk like!

Kongehuset deler nytt bilde av prins George på bursdagen.

NYTT BILDE: Prins George fyller ni år fredag 22. juli. I den anledning har det britiske kongehuset delt et nytt bilde av prinsen. Foto: The Duchess of Cambridge/ Kensington Palace/ REUTERS/ NTB
NYTT BILDE: Prins George fyller ni år fredag 22. juli. I den anledning har det britiske kongehuset delt et nytt bilde av prinsen. Foto: The Duchess of Cambridge/ Kensington Palace/ REUTERS/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at hertuginne Kate (40) og prins William (40) er svært stolt av sønnen prins George, som fyller hele ni år fredag 22. juli.

I den anledning deler det britiske kongehuset et helt nytt portrettbilde av den unge prinsen. Deriblant Sky News har omtalt det nye bildet, og skriver at det ble tatt tidligere denne måneden.

- Tradisjon

Og personen som sto bak kamera var ingen profesjonell hoff-fotograf. Bildet av prins George ble nemlig knipset av ingen ringere enn hertuginne Kate selv. Hun er nemlig kjent for å ta bilder av barna sine for å markere milepælene.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd mørk dress med lange bukser- hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

På hertugparets offisielle Instagram-konto gratulerer de også sønnen sin med den store fødselsdagen.

«George fyller 9 år», skriver hertugparet til bildet som viser en smilende prins George stående ved kysten i Storbritannia, hvor han er ikledd en lyseblå poloskjorte.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har også fått med seg det nye bildet av prinsen. Hun forteller at det er en tradisjon at Kate tar egne bilder av barna sine.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

- Hipp hurra for bursdagsprinsen George! Tradisjon tro er det moren, hertuginne Kate, som står bak kamera. Hun tar nesten alltid bursdagsbildene som offentliggjøres av barna, noe som resulterer i gode, ekte smil og glitrende øyne fra de søte små, mener hun.

- Hertuginnen er for øvrig svært opptatt av foto, og er blitt en dyktig fotograf selv. Nylig så vi også at hertuginne Camilla valgte Kate som fotograf, da hun selv skulle pryde coveret på magasinet Country Life, legger hun til.

- Ligner sin far

- Hvor vanlig er det egentlig i kongehus-sammenheng at de kongelige tar bildene selv?

- Det blir mer og mer vanlig at de kongelige publiserer sine egne bilder, og kanskje spesielt de som er interessert i foto. Kronprinsesse Mary gjør for eksempel ofte som Kate, deler sine egne bilder av barna, forklarer Vagle.

Kongehuseksperten har også bitt seg merke i at flere mener at prins George er som snytt ut av nesa på faren, prins William.

- Jeg ser mange som kommenterer at prins George ligner sin far på det nye bildet, og det må jeg virkelig si meg enig i. De er jo prikk like!, avslutter hun.

SOM TO DRÅPER VANN: Prins William (t.v.) da han var på omtrent samme alder som prins George er i dag. Det er ikke vanskelig å se likheten! Foto: REX/ NTB
SOM TO DRÅPER VANN: Prins William (t.v.) da han var på omtrent samme alder som prins George er i dag. Det er ikke vanskelig å se likheten! Foto: REX/ NTB Vis mer

LES OGSÅ: - Mer forelsket enn noen gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer