Hertuginne Meghan:

- De er ikke så nære

Meghan og mamma Doria skal ha sklidd fra hverandre.

NYE OPPLYSNINGER: Det blir hevdet at hertuginne Meghan og mamma Doria Ragland har sklidd fra hverandre. I en periode hadde de ekstremt mye med hverandre å gjøre, men det skal være en saga blott nå. Foto: NTB scanpix
NYE OPPLYSNINGER: Det blir hevdet at hertuginne Meghan og mamma Doria Ragland har sklidd fra hverandre. I en periode hadde de ekstremt mye med hverandre å gjøre, men det skal være en saga blott nå. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke til å stikke under stol at den siste tiden har vært svært hektisk for hertugparet av Sussex. De bestemte seg for å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, og mister dermed den økonomiske støtten og titlene de har hatt frem til nå.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Heldigvis gikk dronning Elizabeth (93) på sikt med på dette, men det var ingen selvfølge. Paret har mottatt både støtte og kritikk fra flere titall hold. Blant andre har familien til hertuginne Meghan (38) på farssiden vært svært kritiske. «Det er som å putte en krone på en Wallmart», sa Thomas Markle (75), hertuginnens far, som et bilde på at hun og svigersønnen devaluerer kongehuset.

De har likevel stått på sitt, og flytter etter planen til Canada om ikke altfor lenge. De skal dele tiden sin mellom det nordamerikanske landet og prins Harry (35) sitt hjemland, men det er ikke bestemt hvordan det vil fungere i praksis.

- Ikke nære

Nå har det imidlertid dukket opp nye opplysninger om saken, som tilsier at hertugparet trolig får det ensomt i Canada. Overfor US Weekly hevder nemlig en kilde at Doria Ragland (63), hertuginnens mor, ikke blir med på flyttelasset. Det skal skyldes at mor og datter ikke har det forholdet de en gang i tiden hadde.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Hun er ikke så nære moren sin, sier kilden til magasinet, og fortsetter:

- Hun har ingen planer om å flytte til Canada, eller noen andre steder for den saks skyld.

Opplysningene kommer muligens overraskende på flere. Da Meghan skulle flytte til Storbritannia med sin prins Harry var Doria en tydelig støttespiller, som sto ved datterens side hele veien. Hun skal også ha vært svært delaktig i lille Archies oppvekst, det første og foreløpige eneste barnet hertugparet har fått.

INNLEMMET: Det er ingen tvil om at Doria en gang var et velkomment medlem av den utvidede familien. Her står hun sammen med Archies oldeforeldre, dronning Elizabeth og prins Philip. Foto: NTB scanpix
INNLEMMET: Det er ingen tvil om at Doria en gang var et velkomment medlem av den utvidede familien. Her står hun sammen med Archies oldeforeldre, dronning Elizabeth og prins Philip. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hvorfor er det da sånn at hun brått ikke skal være en såpass aktiv del av livene til datteren, svigersønnen og barnebarnet mer? Kilden magasinet har pratet med hevder å vite svaret.

- Hun har for tiden private yoga-leksjoner med et par klienter. Doria så bare Meghan en eller to ganger i året da de filmet «Suits». Meghan og moren har ikke det nære forholdet alle tror, mener kilden.

Med jernhånd

Det var den 6. mai i fjor at den gledelige nyheten om at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (34) hadde blitt foreldre for første gang kom. Den lille gutten fikk navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Det ble tidlig anslått at bestemor Doria skulle ha mye å si i barnebarnets liv.

Yogainstruktøren skal nemlig angivelig ha vært ansvarlig for at en av barnepikene som hertuginnen ansatte kort tid etter fødselen, fikk sparken.

- BEINHARD: Doria skal visst ha vært nokså involvert i barnebarnets liv den første perioden. Her er hun og Meghan fotografert like før bryllupet i mai 2018. Foto: NTB scanpix
- BEINHARD: Doria skal visst ha vært nokså involvert i barnebarnets liv den første perioden. Her er hun og Meghan fotografert like før bryllupet i mai 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Folk tror Doria er tullete og avslappet fordi hun er yogainstruktør. Men, som enhver mor, er hun beinhard når det kommer til å beskytte datteren, sa en kilde den gang.

Det er en kjent sak at kongelige har mange regler å følge, og hertugparet er intet unntak. Det kan derfor være vanskelig å finne folk å stole på, og Doria var angivelig på et tidspunkt en av de Meghan og Harry solte mest på.

- Harry beundrer Doria, og mener hun er utrolig klok. I disse dager stoler hertugparet på veldig, veldig få mennesker, til og med i deres egen familie. Doria er et av de siste familiemedlemmene de begge kan vende seg til, og som en konsekvens er hun ekstremt innflytelsesrik i livet deres.

Selv om 63-åringen har base i Los Angeles, var hun angivelig tilgjengelig på telefonen til alle døgnets tider, og ga ofte Meghan råd om det meste.

JULEBORDSINSPIRASJON: La deg inspirere av hårsveisen til Meghan Markle når julebordssesongen kommer i gang. Vis mer

- Meghans kallenavn er Tungsten (wolfram på norsk, et sterkt metall journ.anm.), og hun arvet stålviljen fra Doria, som er, etter Meghans ønske, veldig tilstedeværende i livet hennes, sa kilden i fjor.

Nå virker det altså som forholdet mellom mor og datter ikke er så bra lenger. Selv om Doria ikke flytter til Canada, er det ikke utenkelig at hun flyr opp for å besøke familien. Hun har ikke uttalt seg om noe av dette selv, så det eneste man kan gjøre er å vente på at hun eventuelt drar.

LES OGSÅ: Derfor holdes forholdet skjult

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer