ROJAL MODELL: Prins Nikolai har de siste årene markert seg som modell. Her er han sammen med moren grevinne Alexandra og broren prins Felix i 2017. Foto: NTB Scanpix
ROJAL MODELL: Prins Nikolai har de siste årene markert seg som modell. Her er han sammen med moren grevinne Alexandra og broren prins Felix i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Nikolai:

Danskeprinsen pryder anerkjent magasinforside

19-åringen gjør det stort som modell.

Publisert

Prins Nikolai (19) av Danmark har gjort det stort som modell det siste året. Den kjekke prinsen, som er sønn av grevinne Alexandra (54) og prins Joachim (49) levde i mange år et skjermet liv, men trådte for alvor ut i rampelyset da han i fjor signerte modellkontrakt med byrået Scoop Models, og dukket opp på catwalken under moteuken i London.

Siden den gang har det ballet på seg for 19-åringen, og han har gått for store motehus som Dior og Burberry, side om side med blant andre Cara Delevingne (26).

I mai 2018 debuterte han også som forsidemodell for bladet DUST, hvor han prydet forsiden i en sort singlet og elegante smykker.

Nå er det imidlertid en helt annen forside den kongelige kjekkasen har havnet på. 19-åringen er nemlig forsidegutt i den mannlige, ukrainske utgaven av moteladet Vogue sin april-utgave.

Dermed kan det se ut til at prinsen blir stadig mer ettertraktet i modellbransjen. Det modellbyrået Scoop Models som selv avslører nyheten på sin Instagram-profil.

Tre bilder

Modellbyrået har publisert tre bilder av modellprinsen. På bildene har Nikolai på seg forskjellige klær, blant annet en stilig hvit blazer med stripete ermer og lyseblå detaljer, tillegg til rosa solbriller.

På et annet bilde, som er i sort-hvitt, har prinsen på seg en stram skjorte og en tidsriktig oversized dressjakke. På alle tre bildene kommer også prinsens krøllete hår tydelig frem.

På motemagasinets forside står det enkelt: «Nikolai - prins av Danmark». Bildene er tatt av den anerkjente fotografen Marco van Rijt, som har tatt bilder av Nikolai ved flere anledninger tidligere, blant annet da 19-åringen ble avbildet i det danske herremagasinet Euroman.

Det er ingen tvil om at dette er blant de mest prestisjetunge oppdragene i prinsens karriere som modell. Tidligere har han vært på forsiden av magasinet DUST, i tillegg til å ha gått på catwalken for det berømte motehuset Dior i Tokyo, men dette er hans store Vogue-debut.

Jobb ved siden av studiene

I juni fjor fikk 19-åringen æren av å åpne Dior sin herrevisning i Paris - et oppdrag som skapte overskrifter verden over. Til tross for at den danske prinsen gjør det godt som modell, har han tidligere vært åpen om at det ikke er et yrke han ønsker å leve av resten av livet.

- Jeg ønsker meg ikke en karriere som modell. Jeg vil heller se på det som en jobb, som kan hjelpe meg på vei mens jeg utdanner meg, har han tidligere fortalt i et intervju med magasinet Tæt på.

Det er flere ting som kan tyde på dette. Da prins Nikolai ble uteksaminert fra videregående skole i juni i fjor, ble det nemlig klart at planen hans var å begynne på militærakademiet i Varde den påfølgende høsten.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Trøblete bilreklame

Selv om prinsen opplever stor suksess, er det ikke alltid ting går etter planen - selv for de kongelige. Da prinsen dukket opp i en reklame for bilfirmaet Sixt i november i fjor, var det mange som reagerte.

Det er nemlig svært uvanlig at kongelige velger å være med i reklamer eller inngår kommersielle samarbeid.

Kort tid etterpå gikk det danske kongehuset ut og beklaget.

Det var den danske avisen BT som først omtalte saken. Prins Nikolai skal angivelig ha stilt opp i en reklame for utleiefirmaet Sixt, der det kom frem at prinsen hadde bestemt seg for å abonnere på - eller lease - en Renault Clio. Dette skal ha blitt offentliggjort av firmaet selv i en pressemelding.

Bildet viste prinsen fotografert på panseret til en slik bil, sammen med en representant fra utleiefirmaet, og ble er etter alt å dømme tatt i Sixts egne lokaler. Tittelen på pressemeldingen var følgende: «Prins Nikolai har valgt bil på abonnement fra Sixt All-inclusive», som tilsa at selskapet hadde gjort en avtale med ham.

- Prins Nikolai beklager feiltakelsen, som nå er rettet opp i, het det i beklagelsen fra det danske kongehuset kort tid etter.

LES OGSÅ: Hemmelig pause i forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer