Prins Joachim:

Danskeprinsen i apanasjebråk

- Man kan ikke bare tolke Grunnloven slik det passer for en.

FÅR KRITIKK: I september flytter prins Joachim og prinsesse Marie til Paris med sine to barn. Med seg får de kongelig apanasje. Her i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i 2013. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: I september flytter prins Joachim og prinsesse Marie til Paris med sine to barn. Med seg får de kongelig apanasje. Her i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til høsten flytter prins Joachim (49) sammen med kona prinsesse Marie (43) og barna, prins Henrik (9) og prinsesse Athena (7), til Paris i Frankrike.

Det opplyste det danske kongehuset i en pressemelding i januar.

Oppholdet er midlertidig, og familien på fire vil bli boende i den franske hovedstaden fra september i år og frem til sommeren 2020. Der skal den danske prinsen ta Frankrikes høyeste rangerte militære lederutdannelse.

«Prinsen har blitt invitert til å delta i utdanningen av den franske forsvarsministeren, og er dermed den første danske offiseren som deltar», het det blant annet i pressemeldingen.

Bryter Grunnloven

Om sju måneder vil familien være på plass i Frankrike, og ifølge danske Se og Hør får prinsen ta med seg sin kongelige apanasje når han flytter utenlands.

Prins Joachim og prinsesse Marie mottar 393 017 norske kroner hver måned.

Det at apanasjen blir med til Frankrike er imidlertid ikke like populært hos alle. I den danske Grunnloven står det nemlig at kongelige ikke får ta med seg apanasjen om de flytter fra Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer