Danskene vil kvitte seg med dronningen

Sjokkresultat i stor spørreundersøkelse...

PENSJONSMODEN: Et lite flertall av danskene mener dronning Margrethe er pensjonsmoden, og at hun burde abdisere fra tronen. Foto: SCANPIX
PENSJONSMODEN: Et lite flertall av danskene mener dronning Margrethe er pensjonsmoden, og at hun burde abdisere fra tronen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Et lite flertall av danskene mener dronning Margrethe av Danmark (69) er pensjonsmoden og derfor burde abdisere fra tronen. Men Margrethe vil ikke bøye seg.

Dronning Margrethe fyller 70 år i april, og tiden nærmer seg for at hun bør tre av tronen mener danskene. Dette fremgår i en meningsmåling i forbindelse med at dronningen fyller år, melder Ekstra Bladet.

46 prosent av de 1029 spurte mener at Margrethe burde abdisere nå, og senest om 10 år. 38 prosent mener at Margrethe skal bli sittende på tronen. De resterende 19 prosentene er i tvil.

Hvis man tar «vet ikke»-svarene ut av regnskapet, mener 55 prosent at dronningen bør forlate tronen innen en 10-årig periode, mens bare 45 prosent vil at hun skal bli.

I en dokumentarserie laget av DR «Kongehuset Innenfra» understreker dronning Margrethe at hun har ingen planer om å abdisere fra tronen.

Å tolke målingen som en generell motstand i befolkningen, vil kongehuset imidlertid ikke gå med på.

- Resultatet sier ikke noe om kongehuset, men mer om dronning Margrethe som person. Meningsmålingen viser ikke en voldsom stor forskjell i danskenes holdning til henne, men tyder mer på at mange synes hun burde ta en pensjon for å nyte livet, sier direktøren i Institutt for Fremtidsforskning Johan Peter Paludan, til Ekstra Bladet.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Margrethe abdiserer og flytter til utlandet


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer