Dronning Margrete:

Coronasmittet

Danskenes dronning testet positivt på tirsdag.

SMITTET: Dronning Margrethe av Danmark har testet positivt for corona. Foto: Action Press/Shutterstock / NTB
SMITTET: Dronning Margrethe av Danmark har testet positivt for corona. Foto: Action Press/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Margrethe av Danmark (81) er coronasmittet. Det melder danske BT. Ifølge avisen har dronningen fått tre vaksinedoser og har milde symptomer.

Slottet følger myndighetenes anbefalinger, og dronning Margrethe er isolert på Christian IX's slott på Amalienborg.

Dronningen testet positivt på coronaviruset tirsdag kveld. Hun skulle opprinnelig på vinterferie til Norge i dag, men reisen er nå avlyst.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Var i kronprinsessens bursdag

B.Ts kongelige korrespondent, Jacob Heinel, sier til avisen at smitten ikke kunne kommet på et dårligere tidspunkt.

- Det kommer i kjølvannet av en utrolig travel tid for dronningen. På lørdag var hun i kronprinsesse Marys 50-årsdag, hvor det var mange gjester. Vi vet selvfølgelig ikke hvordan dronningen ble smittet, men vi vet i hvert fall at hun ikke har sittet hjemme.

- Dronningen har ikke vært en coronaalarmist. Men det er jo også klart at omikron kan ramme oss alle. Også dem med blått blod i årene, fortsetter han.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse med sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

Dronningen har tidligere uttalt seg om coronasituasjonen under et besøk i Tysklands hovedstad Berlin.

- Vi er nødt til å akseptere faktumet at smitten stiger, og vi må forsøke å være fornuftige, men ikke overreagere. For hvis vi overreagerer tror jeg vi gjør problemet større enn det behøver å være. Og det betyr at folk blir irriterte og ikke tar tilstrekkelige hensyn, sa dronningen den gang.

Ikke første gang

Ifølge BT er det ikke første gang et medlem av den danske kongefamilien er coronasmittet. Kronprinsesse Mary (50) og prins Christian (16) hadde corona i desember i fjor.

Også svenskenes kongefamilie har vært coronasmittet. I slutten av november i fjor ble prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofia (37) bekreftet smittet.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

I januar testet kong Carl Gustaf (75) og dronning Silvia (78) positivt for covid-19. Samme måned ble kronprinsesse Victoria (44) coronasmittet for andre gang.

Også norske kongelige har vært rammet av viruset. Prinsesse Ingrid Alexandra (18) hadde corona i august i fjor.

LES OGSÅ: Dronningen med uventet kjoleblemme: - Maks uheldig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer