Kronprinsesse Mary:

Coronasmittet

Danskenes kronprinsesse er smittet av coronaviruset.

CORONASMITTET: Kronprinsesse Mary av Danmark er smittet av coronaviruset. Foto: Action Press/REX
CORONASMITTET: Kronprinsesse Mary av Danmark er smittet av coronaviruset. Foto: Action Press/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kronprinsessen Mary (49) har fått corona. Det melder danske BT.

Kongehuset sendte onsdag ettermiddag ut en pressemelding der de bekreftet at kronprinsessen testet positivt for COVID-19.

«H.K.H Kronprinsessen testet i dag onsdag, den 15. desember 2021, positivt for coronaviruset. Hennes Kongelige høyhet oppholder seg i isolasjon i Frederik VIII's Palass på Amalienborg. De er ikke konstatert smitte hos andre i familien».

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Videre heter det i pressemeldingen at kongehuset mottar rådgivning i forbindelse med smitteoppsporing. De opplyser også om at kronprinsessen vil oppholde seg i isolasjon helt til det etter de gjeldende retningslinjene er sikkert å avbryte isolasjonen.

Det fremkommer ikke i hvilken forbindelse Mary ble smittet.

Dette er andre gang noen i den danske kongefamilien er smittet av corona. I fjor, på nesten samme tidspunkt, ble prins Christian smittet etter et lokalt utbrudd ved barneskolen hans, Trangegårdskolen i Hellerup.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Kongefamiliens overhode, dronning Margrethe, er heldigvis godt beskyttet. Hun fortalte tilbake i november, i forbindelse med en pressekonferanse på Tivoli i København, at hun hadde fått tredje dose av coronavaksinen.

LES OGSÅ: Derfor skiller kronprinsessen seg ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer