Prins William og hertuginne Kate:

Corona-vitsen tar nettet med storm

- Vi sprer coronaviruset nå.

ARTIGPER: Prins William er denne uken på besøk i Irland sammen med hertuginne Kate. Der snakket han med helsearbeidere, og coronaviruset kom naturlig nok opp i samtalen. Foto: NTB scanpix
ARTIGPER: Prins William er denne uken på besøk i Irland sammen med hertuginne Kate. Der snakket han med helsearbeidere, og coronaviruset kom naturlig nok opp i samtalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

De siste ukene har nyheter om coronaviruset okkupert samtlige riksmedier, og frykten har spredt seg deretter. Tallet på antall smittede øker hyppig, og det er mange som nå tar forholdsregler for å forhindre dette.

Flyselskaper avlyser flyginger til risikoområder, munnbind er revet ut av apotekene og oppfordringer om god håndhygiene florerer.

Kongehusene gjør også sitt for å sørge for at ingen av medlemmene blir syke.

Det norske kongeparet kunne på statsbesøk i Jordan fortelle at de ikke var redde, men at de følger UD og FHIs råd nøye. I Sverige er en kongelig middag blitt avlyst på grunn av virusfrykt, og i Storbritannia hadde dronningen på seg hansker da hun hilste på gjester på en formell tilsetning, noe hun aldri har gjort før.

Det er derimot ikke alle som lar seg berøre av virusfrykten.

VITSEMAKER: Prins William og hertuginne Kate er på besøk i Irland, og tok en tur innom Guinness-bryggeriet. Der ble samtaleemnet, naturlig nok, coronaviruset. Prinsen dristet seg også til en vits om sykdommen. Foto: NTB scanpix
VITSEMAKER: Prins William og hertuginne Kate er på besøk i Irland, og tok en tur innom Guinness-bryggeriet. Der ble samtaleemnet, naturlig nok, coronaviruset. Prinsen dristet seg også til en vits om sykdommen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins William (37) og hertuginne Kate (38) var denne uken på besøk i Dublin i Irland, der de blant annet møtte helsearbeidere på et arrangement som ble avholdt av den britiske ambassadøren i Irland.

Arrangementet ble avholdt på bryggeriet til Guinness, så både Kate og William drakk øl mens de minglet.

Spøkefugler

Her tok paret seg flere friheter, og snakket blant annet med gjestene om coronaviruset. Det gjorde de i en heller munter tone, og prinsen bestemte seg til og med for å slå an en spøk. Det får nå mye oppmerksomhet.

Publikasjoner som CNN, Time Magazine og Fox News har alle omtalt Williams sykdomsspøk. Prins William kom i snakk med en ambulansearbeider på arrangementet, hvor han liret av seg følgende:

- Jeg vedder på at alle nå sier sånn: «Jeg har coronaviruset, jeg dør», og så svarer du «Nei, du bare hoster», sa han til ambulansearbeideren.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Han uttalte seg også om medieoppmerksomheten viruset hadde fått, og fortalte at han synes det virker dramatisk og opphausset. Akkurat det mener han at er medienes skyld.

Det er imidlertid ikke de to ovennevnte uttalelsene som får mest oppmerksomhet. Under arrangementet var det flere som filmet, og i et av klippene som har dukket opp kan man se at prinsen drar en nokså freidig spøk om viruset - som hittil på verdensbasis har kostet over 3000 mennesker livet.

MORSOMME: Hertugparet av Cambridge mottar både kritikk og latter for vitsen. Foto: NTB scanpix
MORSOMME: Hertugparet av Cambridge mottar både kritikk og latter for vitsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Forresten, hertugen og hertuginnen av Cambridge sprer coronaviruset nå. Beklager det, vi følger nøye med her, så dere må si fra om vi skal stoppe, sier han mens han står med en gjeng - åpenbart ment som en vits.

Det har ikke kommet noen særlige reaksjoner på vitsingen, annet enn at videoen er blitt omtalt. Et par brukere på Twitter har omtalt det som lite ømfintlig, mens flesteparten ler med hertugparet.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. https://www.seher.no/kongelig/letter-pa-sloret-om-vennskapet-til-prins-william/70768279 Vis mer

Tar forholdsregler

Ifølge CNN har over 16 000 mennesker blitt testet for viruset i Storbritannia, men det er bare 85 påviste tilfeller. Det anbefales at briter skal leve så normalt som mulig, men at man selvsagt bør ta visse forholdsregler.

Her hjemme i Norge gjelder det samme. I skrivende stund er det påvist 61 tilfeller i Norge. Ingen har foreløpig dødd eller er friskmeldte. I våre naboland Sverige og Danmark er det respektivt registrert 35 og 10 tilfeller, men det er ventet at dette kan avta. Fryktes det at man har vært i kontakt med viruset, blir man nå satt i karantene, for å forhindre videre smitte.

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, kunne onsdag fortelle til Se og Hør at de under kongeparets statsbesøk i Jordan følger nøye med på situasjonen.

- Vi følger situasjonen i dialog med vertslandets myndigheter. Deltakere på statsbesøk bes om å gjøre seg kjent med informasjon og råd om viruset på Folkehelseinstituttets hjemmeside og UDs reiseråd, forklarte hun.

Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) var nokså enige, og fortalte at de ikke var redde for smitte - tross at det ble påvist i nettopp Jordan samtidig som de var på statsbesøk.

- Vi er her, så det har ikke fått noe påvirkning. Vi følger helt enkle regler for håndhygiene og sånt, som skal gjøre det vanskeligere for viruset å komme til. Så vidt jeg vet er det ett, kanskje to, tilfeller i Jordan, og vi skal ikke borti dem, tror jeg, sa kong Harald.

LES OGSÅ: - Jeg var et barn da vi giftet oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer